U Slavonskom Brodu proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II.

Blagdan svetog Ivana Pavla II. svečano je proslavljen u Slavonskom Brodu.
Autor: IKA/Laudato/F.M.S. Photo: IKA srijeda, 24. listopada 2018. u 09:59

Blagdan svetoga Ivana Pavla proslavljen je kapeli Doma za starije i nemoćne na području župe Gospe Brze Pomoći, posvećene svetom Ivanu Pavlu II., te u župi svetog Dominika Savija na Koloniji.

Oba slavlja predslavio je župni vikar župe Gospe Brze Pomoći Nino Perica. U homiliji u kapeli Doma za starije i nemoćne propovjednik je naglasio kako papa Ivan Pavao II., kojega su nazivali 'Papom mladih', nije u svom naviještanju Evanđelja zanemario niti jednu dobnu skupinu, pa ni starije.

To je potkrijepio je pismom koje je Papa u poznijim godinama napisao starijim osobama, a započinje pozdravom: 'Mojoj braći i mojim sestrama starije dobi!' U tom duhu propovjednik je pozvao korisnike Doma da se sada, u svojim poodmaklim godinama, više posvete Bogu, više mole.

 - Molite jer sigurno imate na čemu zahvaliti Gospodinu. Iza vas su godine života koje su sigurno teške, ali zasigurno ima i puno lijepih trenutaka koje ste proživjeli. Sjetite se danas tih trenutaka i prikažite ih u svojim molitvama. Neka vam današnji svetac i zaštitnik ove vaše kapele bude uzor u navedenome. On, koji je i u svojim kasnijim godinama molio za nas sve, a posebice za mlade, te za vas koji ste sada njegove dobi - poručio je korisnicima Doma vlč. Perica, zaključivši homiliju porukom svetoga Pape starijim osobama da sačuvaju volju za život i na tome zahvaljuju Gospodinu.

U homiliji u župi svetog Dominika Savija vlč. Perica pomišljao je o riječima svetoga Pape. 'Ne bojte se! Otvorite širom vrata Kristu!', koje je izrekao na početku svoga pontifikata. 

- Ne bojimo otvoriti Kristu svoja vrata i spremno mu dopustiti da uđe u našu nutrinu, te da mu poput svetog Petra kažemo da ga volimo - protumačio je vlč. Perica.

Slavlje su pjevanjem animirali bogoslovi iz Đakova. Poslije Mise slijedilo je klanjanje pred Presvetim koje je predvodio domaći župnik Josip Matanović.

 

Da biste komentirali, prijavite se.