''Vukovarska bolnica – svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka''

Predstavljanje knjige dr. Ive Lučića o svjedočanstvima iz Vukovarske ratne bolnice.
Autor: djos.hr/Laudato/I.M. Photo: Pixell četvrtak, 30. studenog 2017. u 12:13
Hrvatska liječnička komora i Đakovačko-osječka nadbiskupija pozivaju u srijedu 6. prosinca 2017. na predstavljanje knjige dr. sc. Ive Lučića ''Vukovarska bolnica - svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka''. Predstavljanje će se održati u Đakovu, u Dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Ulici P. Preradovića 17, s počekom u 18 sati.

Riječ je o knjizi u kojoj je autor dr. sc. Ivo Lučić skupio svjedočanstva vukovarskih liječnika i pacijenata koji su 86 dana opsade grada živjeli u nezamislivim uvjetima. Liječnici vukovarske bolnice postali su simbol humanosti, a Vukovarska ratna bolnica simbol stradanja grada.

Uz autora, knjigu će predstaviti urednik i drugi dopredsjednik HLK-a prim. dr. Ante Zvonimir Golem, predsjednik HLK-a dr. sc. Trpimir Goluža (nakladnik knjige), izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, profesor na KBF-u u Đakovu te dr. med. Zoran Aleksijević, nositelj Medalje časti HLK-a i liječnik u Vukovarskoj ratnoj bolnici 1991. Organizatorica predstavljanja knjige u Đakovu je dr. Iva Angebrandt.

 
Da biste komentirali, prijavite se.