Zlatni pir "Dide i Babanice"

50. obljetnicu braka proslavili su Jozo i Anica Živković u Kućancima.
Autor: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije/Laudato/L.Ž. Photo: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije subota, 30. studenog 2019. u 09:43
U nedjelju 24. studenoga 2019. godine 50. obljetnicu braka i svoj zlatni pir proslavili su Jozo i Anica Živković ili "Dida i Babanica" kako ih svi od milja zovu, iz Kućanaca – Župa sv. Grgura Velikog, pape Šljivoševci. Misno slavlje u filijalnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Kućancima predvodio je fra Zoran Bibić, gvardijan franjevačkog samostana u Našicama, uz sudjelovanje vlč. Slavka Kovačevića, župnika iz Šljivoševaca.
 
Fra Zoran, inače Anicin nećak, tom je prilikom čestitao slavljenicima te podsjetio na važnost sakramenta braka, vjere i zajedništva, ali i uzajamnog poštovanja i razumijevanja. "Život im nije bio nimalo lak, ali oni se nisu nikad pokolebali već su nesebično pružali ljubav i potporu jedno drugom", istaknuo je fra Zoran. Prisjetio se i svojih posjeta teti Anici i tetku Jozi koji su ga uvijek toplo i srdačno primili i ugostili te ih usporedio s Martom i Marijom pri čemu je njegova teta Anica bila Marta u pravom smislu.
 
Supružnici Jozo i Anica Živković svoje bračne zavjete obnovili su pred vlč. Kovačevićem, koji je tom prilikom naglasio da brak Joze i Anice može biti uzor svim mladim bračnim parovima.
 
- Pogotovo onima koji tek ulaze u bračnu zajednicu, posebno u današnjem vremenu kada su izgubljene i posrnule brojne društvene, moralne i vjerske vrijednosti, kada je doživjeti i deset godina braka i zajedničkog života postalo gotovo nemoguće. Vrlo je malo onih koji dočekaju zajedno 30, 40, 50 i više godina braka. Ovo dvoje supružnika pokazalo je svojim primjerom kako se unatoč brojnim iskušenjima i životnim nedaćama, samo tolerancijom, međusobnim poštovanjem, ali i beskrajnom vjerom u Boga mogu savladati sve životne prepreke – istaknuo je vlč. Kovačević.
 
Na kraju misnog slavlja fra Bibić i vlč. Kovačević čestitali su slavljenicima i poželjeli im još dugo zajedničkih godina te poklonili plakete kao uspomenu na ovaj događaj. Čestitkama su se pridružili i mnogobrojni vjernici okupljeni na misnom slavlju. Slavlje i gozba, s oko 130 gostiju, nastavljeno je u mjesnom domu u Kućancima, za što su se pobrinuli rodbina, gosti, susjedi i prijatelji jubilaraca, kao zahvalu za njihovu nesebičnu ljubav.

 
Da biste komentirali, prijavite se.