Proslavljen zaštitnik Bjelovarsko-križevačke biskupije

biskup požeški mons. Antun Škvorčević koji je u propovijedi zahvalio svetom Marku što je svojim primjerom i vjernošću Bogu do smrti posvjedočio ''kako Hrvat može postati svet''.
Autor: HINA/Laudato/D.T. Photo: hina četvrtak, 07. rujna 2017. u 19:24
Obilježen je blagdan svetog  Marka Križevčanina, zaštitnika Bjelovarsko-križevačke biskupije, grada Križevaca i trećeg sveca Crkve u Hrvata koji je stradao mučeničkom smrću u Košicama 1619. godine, a kojega je papa Ivan Pavao II kanonizirao u srpnju 1995. godine.
 
Misno slavlje na središnjem Strossmayerovu trgu predvodio je biskup požeški mons. Antun Škvorčević koji je u propovijedi zahvalio svetom Marku što je svojim primjerom i vjernošću Bogu do smrti posvjedočio ''kako Hrvat može postati svet''.
 
U misnom slavlju sudjelovali su i biskupi Vjekoslav Huzjak, Vlado Košić, Mato Uzinić, Jure Bogdan, Zdenko Križić, Josip Mrzljak i Nikola Kekić. U sklopu svetkovine svetog Marka Križevčanina održan je i 17. susret osoba s invaliditetom i 12. susret udruga Hrvatske "Hrvatski domobran".  
 
Blagdan njihova zaštitnika, svim je stanovnicima Križevaca i Koprivničko-križevačke županije te Bjelovarsko-križevačke biskupije ranije čestitao gradonačelnik Mario Rajn. 


 
Da biste komentirali, prijavite se.