Biskup Uzinić krizmao mlade u Clevelandu

Sakramenat Potvrde, biskup je podijelio 33 mladih iz župe sv. Pavla u Clevelandu.
Autor: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato utorak, 30. svibnja 2017. u 11:05
Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u nedjelju, 28. svibnja, podijelio je sakrament Potvrde 33 mladih iz hrvatske župu sv. Pavla u Clevelandu u Sjedinjenim Američkim Državama. 
 
U svojoj propovijedi biskup je naglasio u duhu liturgijskih čitanja  kako je Isus proslavio svojim životom Oca nebeskoga jer je ispunio sve što je Otac od njega tražio, te dodao kako smo i mi tako pozvani proslaviti Boga. Najprije molitvom osobnom, obiteljskom i zajedničkom u župnoj zajednici na misi, a onda svakako i svojim svjedočanstvom i životom. 
 
- Zreli kršćani, krizmanici, ne bi smjeli zaboraviti svoju zadaću da trebaju moliti i svjedočiti. Krizmanici bi trebali biti tako 'poslušni' poticajima Duha Svetoga da mu dopuste da im On bude ''trener'' u životnoj utakmici. Ekipa koja sluša trenera i obavlja svoj zadatak ima uspjeha. Duh traži od nas da ispunjavamo, kao i Isus, sve ono sto Otac nebeski očekuje - kazao je mons. Uzinić.
 
Cijeloj zajednici Biskup je stavio na srce dvije stvari. Prvo da su Hrvati a drugo da su katolici. Upozorio je i kako ne bi smjeli zaboraviti važnost očuvanja svoga identiteta i učenja hrvatskog materinjeg jezika. Te da nije dovoljno imati folklornu grupu ili nogometni klub u kojima se djeca okupljaju nego je i važno učiti i govoriti hrvatski jezik, jer o njemu ovisi budućnost ove hrvatske župe. 
 
- Mi jesmo Hrvati koji se u američkoj sredini moraju prepoznati  kako hrvatskom nošnjom, tako osobito i hrvatskim jezikom.  Morali bismo se prepoznavati i među tolikim katolicima u svijetu. Mi smo također  dio univerzalne katoličke Crkve u kojoj trebamo odigrati pod utjecajem ''trenera'' - Duha Svetoga -  svoju životnu utakmicu kako bismo na kraju života doživjeli da i nas Bog proslavlja - zaključio je propovjednik.
 
 
Na kraju je župnik župe sv. Pavla don Mirko Hladni zahvalio biskupu na dolasku i što je prihvatio predvoditi ovu krizmu.
 
Nakon mise s krizmanicima su se zajedno fotografirali dubrovački biskup, župnik Hladni i župni vikar don Zvonko Blaško. Biskup Uzinić bio je u pratnji kancelara Dubrovačke biskupije don Ivice Pervana.

 
 
Da biste komentirali, prijavite se.