Čašćenje moći sv. Antuna u župi sv. Mihajla na Lapadu

Vjernici župe sv. Mihajla na Lapadu u velikom broju na posljednji utorak, 6. lipnja, od 13 utoraka pobožnosti sv. Antunu častili su moći sv. Antuna, koje su u Dubrovnik stigle na jedan dan iz samostanske crkve sv. Ante na Svetom Duhu u Zagrebu.
Autor: misija.slobodnadalmacija.hr./Laudato/T.S. Photo: misija.slobodnadalmacija.hr četvrtak, 08. lipnja 2017. u 08:49

Čašćenje moći ovog popularno zvanog 'Sveca svega svijeta' započelo je u popodnevnim satima u župnoj crkvi prigodnim programom u sklopu kojeg je fra Tomislav Glavnik, gvardijan samostana franjevaca konventualaca u Zagrebu, imao meditacije i nagovor pred moćima i Presvetim Sakramentom, a tijekom kojih je naglasio kako nas sv. Antun kao i svi ostali sveci vode upravo prema središtu, Isusu Kristu.

Gvardijan Glavnik također je predvodio i svečano misno slavlje koje je uslijedilo, a koncelebrirali su don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla Lapad, i don Nikola Berišić, župnik župe Velike Gospe Postranje.

Gvardijan Glavnik je napomenuo kako je ovo prvi put da se relikvija sv. Antuna iznijela iz samostana u kojem se čuva. Župnik Ćibarić je kazao kako je na molbu mnogobrojnih vjernika župe sv. Mihajla započeo s pobožnosti 13 utoraka sv. Antunu, te kako ih u pobožnost uveo upravo gvardijan Glavnik koji je prvog utorka, 14. ožujka, i blagoslovio kip sv. Antuna koji je u župu donesen iz Padove.

- Danas je na pobožnosti od 16 do 20 sati bilo više od 1300 vjernika što nas veseli i potiče da još više produbljujemo pobožnost prema omiljenom svecu. Već su nam došle druge ideje koje ćemo nastojati realizirati dogodine i biti poticaj i drugima župama diljem Hrvatske -  poručio je župnik.

Na blagdan sv. Antuna, 13. lipnja, u crkvi sv. Mihajla mise će biti u 10 i 19 sati. Večernje svečano misno slavlje predvodit će dr. don Tonči Matulić, profesor na KBF-u u Zagrebu, a pjevat će zbor štićenika Centra za rehabilitaciju 'Josipovac'. Nakon mise bit će blagoslov djece.
 

Da biste komentirali, prijavite se.