Godišnji susret dubrovačkih bogoslova i sjemeništaraca s biskupom Uzinićem

Tijekom susreta, svi su imali priliku za osobni razgovor s biskupom, a zrnca krunice i molitve prikazivali su kako za postojeća tako i za nova duhovna zvanja u Dubrovačkoj biskupiji.
Autor: IKA/Laudato/D.T. Photo: IKA ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. u 13:48
Na blagdan sv. Roka, dubrovački bogoslovi i sjemeništarci zajedno s povjerenikom za duhovna zvanja Dubrovačke biskupije don Marinom Lučićem započeli su svoj godišnji susret s dubrovačkim biskupom Matom Uzinićem. Prvo su u župi Ošlje prisustvovali podijeli sakramenta potvrde, a poslije svečane procesije i mise zaputili su se prema otoku Mljetu, odnosno otočiću Svete Marije. Pridružio im se i novoimenovani generalni vikar don Hrvoje Katušić, a večer je nastavljena razgovorom. 
 
Novi dan dubrovački bogoslovi i sjemeništarci započeli su jutarnjom molitvom, a dan su ispunili kupanjem i zajedničkim druženjem. Također su posjetili duhovno rekreacijski kamp za mlade u obližnjoj uvali Bobovište gdje je biskup predslavio misu. U propovijedi je generalni vikar govorio o važnosti oprosta za istinsku radost. Večerali su zajedno s mladima, a potom se vratili u benediktinski samostan na Svetoj Mariji. Dan su završili zajedničkom molitvom krunice. 
 
Služba čitanja i jutarnja molitva časoslova te misa bili su početak njihovog predzadnjeg dana susreta. Nadovezujući se na oprost kao uvjet za sreću i komentirajući evanđelje dana, biskup je propovijedao o vjernosti kao još jednom važnom uvjetu za sreću. Nakon doručka u vožnji bicikala razgledali su ljepote nacionalnog parka, a poslijepodne su odmarali, kupali se, družili. U nagovoru večernje molitve povjerenik Lučić je govorio o postojanosti, odnosno o kušnjama i napastima. 
 
Posljednjeg dana nakon mise biskup je poveo bogoslove i sjemeništarce na malo planinarenje te kupanje s vanjske strane otoka. Tijekom susreta, svi su imali priliku za osobni razgovor s biskupom, a zrnca krunice i molitve prikazivali su kako za postojeća tako i za nova duhovna zvanja u Dubrovačkoj biskupiji. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.