Skauti Dubrovačke biskupije ugostili skaute iz Riječke nadbiskupije

Tijekom šest dana pedesetak mladih skauta obišli su Dubrovnik, logorovali u Pakljenoj na Šipanu, posjetili Nacionalni par Mljet i otočić sv. Marije, te kamp Bobovište.
Autor: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato utorak, 27. lipnja 2017. u 10:31
Skauti Dubrovačke biskupije ugostili su skaute Riječke nadbiskupije od utorka, 20. lipnja, do nedjelje, 25. lipnja. Tijekom šest dana pedesetak mladih skauta zajedno sa starješinom Zdruga katoličkih skauta Marinom Miletićem, predsjednicom Zdruga u Dubrovačkoj biskupiji Vandom Kljunak, duhovnikom skauta Marinom Lučićem i pročelnicom Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Anom Marčinko obišli su Dubrovnik, logorovali u Pakljenoj na Šipanu, posjetili Nacionalni par Mljet i otočić sv. Marije, te kamp Bobovište.
 
Svakog dana mise za skaute predvodio je duhovnik Lučić, kateheze je vodio starješina Miletić, a odvijale su se i radionice skautskih vještina koje su vodili riječki skauti: Danijela Matić, Marina Ivanšić, Matteo Perković, Paula Radetić i Marta Miletić.
 
Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije djeluje pod imenom Zdrug sv. Vlaho, a odred skauta Katedrale je Odred sv. Benedikta čiji su članovi prisegu položili ove godine u veljači. Zdrug katoličkih skauta je pokrenut kako bi mladima bilo ponuđeno savršenije živjeti kršćanski život u ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini, u zajedništvu sa stvorenom prirodom i svakim čovjekom. Moto skauta je Bog, Crkva i Domovina, a više o skautima možete pronaći na web stranici Zdruga katoličkih skauta Hrvatske.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.