U crkvi sv. Ignacija proslava blagdana Srca Isusova

Večernje svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će isusovac dr. Mijo Nikić.
Autor: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: dubrovacka-biskupija.hr petak, 23. lipnja 2017. u 12:45
Na blagdan Presvetog Srca Isusova, 23. lipnja, jutarnje misno slavlje u crkvi sv. Ignacija predvodio je p. Roko Prkačin, duhovnik Družbe Isusove.
 
U propovijedi je duhovnik Prkačin istaknuo kako je blagdan Srca Isusova zapravo blagdan Božje ljubavi, te da se Božja ljubav u Isusu Kristu objavila posebno malenima, poniznima. Kazao je kako je to bio Kristov izbor jer su maleni kadri čuti Božju poruku i Božju istinu. No, upozorio je kako tu ljubav ljudi često preziru, odnosno da je grijeh najveći prezir Božje ljubavi, te da i onda kada mislimo da nemamo što za ispovjediti da preispitamo vlastitu savjest o našem odnosu prema Božjoj ljubavi. Napomenuo je okupljenim vjernicima kako nas Srce Isusovo poziva na osobitu vjeru u Božju providnost, te da nikad ne smijemo zaboraviti koliko nas Bog voli jer nas je ipak stvorio onakve kakvima je htio. Poručio je kako nikad ne smijemo u ljubavi prema Bogu posustati jer nas On nikada neće iznevjeriti, ali i da tu ljubav moramo uvijek svjedočiti svojim životom.
 
Na kraju misnog slavlja duhovnik Prkačin zapjevao je s vjernicima pjesmu 'Do nebesa nek' se ori' koju je napisao isusovac p. Petar Perica.  Nakon mise vjernici su se pomolili ispred kipa Srca Isusova.
 
Večernje svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će isusovac dr. Mijo Nikić, profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, nakon koje će uslijediti procesija Boškovićevom poljanom.
 
Proslavi blagdana prethodila je i trodnevna duhovna obnova od utorka, 20. lipnja, do četvrtka, 22. lipnja, koju je predvodio p. Mijo Nikić.

Da biste komentirali, prijavite se.