[VIDEO] Biskup Uzinić: 'Ne dopustite da nam korizmena pustinja ostane prazna'

U poruci ohrabrenja biskup Uzinić podsjetio je na Isusove riječi kako ova bolest nije na smrt nego da se Bog proslavi.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: screenshot ponedjeljak, 30. ožujka 2020. u 13:39

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uputio je video poruku vjernicima na petu korizmenu nedjelju koja se proslavila jučerašnjim euharistijskim slavljem.

- Htio bih poslati poruku nade, pouzdanja, ohrabrenja. Ova bolest koja nas je sve zatvorila i onemogućila u našim normalnim aktivnostima nije na smrt nego da se proslavi Bog. A da bi se proslavio Bog svatko mora dati svoj doprinos. Ja znam da nam nije lako, da nam ni kao vjernicima nije lako, da nam ni kao građanima nije lako, ali takvo je vrijeme. Moramo biti strpljivi, moramo slušati one koji nam, zbog našeg dobra, daju određene poruke, šalju određene odredbe - kazao je Uzinić dodajući da u tom duhu razumiju i ono što im se govori u Crkvi, uključujući liturgijske odredbe i odredbe o sakramentima.

Potom je pozvao vjernike da ovo vrijeme karantene, vrijeme korizmene pustinje ne ostane prazno već ispunjeno u odnosu s Bogom i odnosu s drugima, nadasve preko zajedničke molitve u obitelji.

- Predlažem da dan započnete obiteljskom molitvom, možete uzeti tekst iz evanđelja ili da izmolite jednostavno Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu. Važno je da to bude zajedno. Pokušajte otkriti ljepotu molitve prije obroka. Neka to bude samo nekoliko riječi blagoslova, molitva nakon obroka s nekoliko riječi zahvale. Zajedno molite i navečer. Neka ona uključuje ispit savjesti. Pokušajte promisliti što u danu nije bilo dobro kako bi to stavili u Božje ruke - kazao je između ostaloga biskup Uzinić. 

Da biste komentirali, prijavite se.