Znanstvenik dr. Ivan Đikić posjetio Biskupijsku klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića

Biskupijsku klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića s pravom javnosti i njene u učenike u srijedu 27. rujna posjetio je prof. dr. Ivan Đikić.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA srijeda, 27. rujna 2017. u 12:25

Profesor dr. Đikić,hrvatski suvremeni znanstvenik došao je u pratnji četvero djece iz Vukovarske gimnazije.

Ravnatelj biskupijske klasične gimnazije don Bernardo Pleše pozdravio je prof. dr. Đikića te mu zahvalio na posjetu te predstavio školu. U kratkom obraćanju prof. dr. Đikić učenicima je predstavio četvero učenika iz Vukovara te im objasnio kako su oni tu u sklopu projekta "Znanost za mlade u Vukovaru" koji ima za cilj popularizaciju znanosti kako bi mladi ostali u Vukovaru.
Dodao je i kako sudjeluju na Konferenciji o autofagiji koja se održava u Cavtatu. Poručio je i kako je ovo izvrsna prilika za četvero mladih iz Vukovara da se druže sa svojim vršnjacima u Dubrovniku te da podijele međusobno vlastita shvaćanja znanosti.

Rekao je kako je zadaća svih, osobito znanstvenika, da rade u korist mladih kako bi im omogućili perspektivu ostanka i razvijanja karijere u Hrvatskoj te razvijanja boljeg obrazovnog sustava koji bi omogućio mladima bavljenje znanošću koja im može pružiti bolju budućnost. Poručio je i kako je znanost jedna od najkreativnijih disciplina koja može biti jako zabavna, odnosno kako to nije posao koji se radi od 7 do 16 sati već kako je to posao koji se radi iz ljubavi.

Pozvao je mlade na javnu tribinu koja će se održati u Dubrovniku 12. listopada, a na kojoj će prof. dr. Đikić govoriti o znanosti, odnosno o zadovoljstvu, uspjehu i radu u znanosti.

 

Da biste komentirali, prijavite se.