Biskup Križić na Stjepanje u Ogulinu

Između više stotine vjernika misi je nazočio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, a pjevao je veliki župni zbor uz orguljsku pratnju s. Pankracije Žižić.
Autor: IKA/Laudato/D.T. Photo: IKA srijeda, 27. prosinca 2017. u 20:13
Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić tradicionalno je na Stjepanje u večernjim satima pohodio Ogulin te predslavio svečanu misu u koncelebraciji više svećenika Ogulinskog dekanata na čelu s dekanom dr. Željkom Blagusom i župnikom Ogulina Josipom Štefančićem. Između više stotine vjernika misi je nazočio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, a pjevao je veliki župni zbor uz orguljsku pratnju s. Pankracije Žižić. 
 
- Kao i Isus, i Stjepan je oprostio svojim mučiteljima, a mržnja i bijes nisu obuzeli njegovu dušu. Jer kada mržnja obuzme ljude, onda čovjek postaje spreman činiti zlodjela, kao što je to prvi uradio Kain. Veliko je postignuće čovječje vladati sobom, važnije nego vladati nad drugima. U životu je važno ne prenagliti, jer samo takvi možemo stati pred Boga. Bog čovjeka u patnji ne ostavlja samoga, a Stjepan umire praštajući baš kao i njegov učitelj. Čovjek je po naravi osvetljiv, a za praštanje trebaju božanske snage koje ima onaj koji posjeduje Duha Svetoga. Konačno, praštane prema bližnjemu preduvjet je da nam Bog oprosti - rekao je biskup u propovijedi. 
Da biste komentirali, prijavite se.