Biskup Križić slavio Misu u gospićkoj bolnici

Povodom Svjetskog dana bolesnika.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA utorak, 13. veljače 2018. u 20:15

Opću bolnicu u Gospiću danas je pohodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić povodom Svjetskog dana bolesnika. Prije Mise biskup se susreo s ravnateljicom Opće bolnice mr. sc. Sandrom Čubelić, dr. med., koja je biskupa upoznala s radom bolnice, dosadašnjim djelovanjem kao i s budućim planovima i projektima unapređenja pružanja što kvalitetnije skrbi bolesnicima. Zatim je biskup u pratnji ravnateljice i medicinskog osoblja, obišao odjel interne medicine gdje se susreo s bolesnicima kojima je dao riječ ohrabrenja u nošenju s tjelesnim patnjama.

Nakon susreta s bolesnicima, biskup je u koncelebraciji gospićkog župnika vlč. Maria Vazgeča, ravnatelja Caritasa vlč. Luke Blaževića i biskupovog tajnika vlč. Mišela Grgurića slavio misu za bolesnike i sve osoblje bolnice.

Na Misi okupljenim liječnicima, medicinskim sestrama i bolesnicima biskup u propovijedi predstavio je Bartimeja, slijepca od rođenja, koji nije bio razumljiv društvu u kojemu je živio.

- On Isusa nije poznavao, ali kada je čuo za njega htio je da ga Isus izliječi. Mnogi oko njega pokušali su ga ušutkati, ali njegov glas došao je do Isusa. Tada oni koji su ga ušutkivali sokolili su ga i pozvali da dođe k Isusu. Kao da mnogi ne prepoznaju patnje ljudi do sebe, ali kada nam je sve dobro oni nam nude svoju pomoć. Bartimeja je spasila njegova vjera. U patnjama nam je Bog još bliži. Možemo slobodno reći da su bolnice sveta mjesta, jer tu ima mnogo patnje. Ali nisu patnici samo u bolnici, ima ih na mnogim mjestima. Mi smo ti koji moramo pokazati suosjećanje za ljudske patnje. Možemo imati zdrave tjelesne oči, ali ako nemamo oči srca i duše, onda nećemo uočiti patnike koji se nalaze u našoj blizini. Sv. Majka Tereza je rekla da u Indiji mnogi umiru zbog raznih bolesti, ali oni kojima se pruži ljubav u posljednji trenutcima njihovog života, umiru s osmijehom na licu, iako njihova patnja nije nestala. Neka nam Bog udijeli tu milost da očima srca prepoznajemo bolesne i patnike da im u ljubavi možemo pomagati - poručio je biskup Križić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.