Biskup Zdenko Križić susreo se s hrvatskom predsjednicom

Na susretu u Gospiću bio je i biskup u miru Mile Bogović
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA utorak, 05. rujna 2017. u 10:24

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 4. do 7. rujna premjestila je svoj Ured u grad Gospić, grad u kojem se nalazi sjedište Ličko-senjske županije i Gospićko-senjske biskupije.

Tom prigodom Predsjednica RH, u svom privremenom Uredu u Gospiću, ugostila je gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića i gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića, u pratnji je bio biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Na sastanku biskup Križić predstavio je predsjednici Gospićko-senjsku biskupiju kao biskupiju koja je teritorijalno najveća u Hrvatskoj, ali po broju stanovnika kao jednu od siromašnijih biskupija. Upoznao je predsjednicu sa stradanjima sakralnih objekata u Domovinskom ratu kao i o sve većoj potrebi za duhovnom obnovom hrvatskih branitelja i sveukupnog vjerničkog stanovništva. U daljnjem razgovoru biskup u miru mons. dr. Bogović upoznao je predsjednicu s projektom Crkve hrvatskih mučenika i željom da se iskaže počast svim stradalima u hrvatskoj povijesti. Predsjednica je zahvalila biskupima i izrazila svoju nadu da će ovi prelijepi krajevi kao što je Lika u skorijoj budućnosti imati bolju perspektivu.

Biskupi su Predsjednici u znak zahvalnosti darovali dvije knjige 'Spomenicu Gospićko-senjske biskupije' i 'Vinodol i njegova Crkva' u kojoj se spominje povijest predsjedničinog rodnog Grobnika.

 

Da biste komentirali, prijavite se.