Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu

Biskup je vjernike uputio da su najbliži Kristu onda kada su najjači u trpljenju.
Autor: ika.hr/Laudato/D.T. Photo: Laudato ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 11:29

Župa sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu proslavila je u nedjelju 22. listopada drugu po redu svetkovinu od utemeljenja. Svečanu misu predslavio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji s domaćim župnikom Dinom Rupčićem, preč. Mišelom Grgurićem, biskupovim tajnikom i kancelarom, i don Ronaldom Jelićem, rektorom dječačkog sjemeništa Zmajević u Zadru. 

S rektorom Jelićem liturgiju su uveličala četvorica sjemeništaraca rodom iz Gospićko-senjske biskupije a služio je Tomislav Sikavica, trajni đakon Riječke nadbiskupije čiji su korijeni iz župe Boričevac.

Biskup Križić u propovijedi je opisao život sv. Ivana Pavla II., istaknuvši osobito trenutke iz njegova života kada je najviše trpio i ostajao vjeran Bogu. Biskup je vjernike uputio da su najbliži Kristu onda kada su najjači u trpljenju. Pri tome im poseban uzor treba sv. Ivan Pavao II.

Na kraju mise župnik Rupčić zahvalio je biskupu na svemu što je u kratko vrijeme kao biskup učinio za tu župu te mu uručio darove, između ostaloga štolu i mitru. Misu je pjevanjem uveličao dječji zbor pod vodstvom vjeroučitelja Marija Klepića.

 
Da biste komentirali, prijavite se.