Započele pripreme za proslavu Velike Gospe na Krasnu i Dana hrvatskih mučenika

središnje misno slavljena na Dan hrvatskih mučenika 9. rujna u Udbini, predvoditi će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.
Autor: gospicko-senjska-biskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: gospicko-senjska-biskupija.hr petak, 30. lipnja 2017. u 11:13

Odbor za proslavu Velike Gospe na Krasnu i Dan hrvatskih mučenika na Udbini održao je u utorak 27. lipnja svoj tradicionalni godišnji sastanak u svetištu Gospe od Krasna pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića.

Na sjednici su istaknuti prošlogodišnji dojmovi, kritike i prijedlozi. Zaključeno je da će na Krasnu i ove godine središnje misno slavlje na Veliku Gospu u 11 sati predvoditi biskup mons. Zdenko Križić, dok će na Udbini Dan hrvatskih mučenika 9. rujna predvoditi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Sastanku su prisustovali generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić, kancelar preč. Marinko Miličević, ekonom preč. Nikola Turkalj, upravitelj svetišta na Krasnu vlč. Mario Vazgeč , udbinski župnik vlč. Josip Šimatović, biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić, senjski dekan preč. Silvio Milin, senjski župnik preč. dr. Richard Pavlić i vlč. Nikola Prša, župni vikar u Senju.

 
Da biste komentirali, prijavite se.