[VIDEO] Pogledajte kako je izgledala pobožnost 'Za križen' u nikad zapamćenim uvjetima

Tradicionalna hvarska procesija 'Za križen' održana je sinoć, s četvrtka na petak u posebnim okolnostima. S nikad manje ljudi, ali čini se i nikad pobožnija.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: screenshot petak, 10. travnja 2020. u 12:54

Nacionalni stožer prije nekoliko je dana odobrio da se ova višestoljetna pobožnost održi, ali pod uvjetom da sudjeluje najviše petnaest osoba poštujući razmak i ostale druge uvjete. 

- To je dar Božji, bez pompe koja opterećuje. Svih ovih godina je bio problem ta medijska eksponiranost. Glavni je Krist raspeti. Ovo je jedna laička procesija. Svećenik čak ne mora biti prisutan. Fotoreporteri do sada nisu poštivali ovaj događaj. Mislim da će križonoše pamtiti da su nosili križ u intimi, u istinskoj pobožnosti. To je baš onako kako treba biti – pojasnio je prije nekoliko dana na Laudato TV-u jelški župnik don Stanko Jerčić.

No, Irac Paul Bradbury koji već godinama živi u Hrvatskoj pobrinuo se da ovogodišnja procesija ne bude sve bez slika i videa. On je na svom portalu Total Croatia News omogućio ljudima da barem virtualno sudjeluju u pobožnosti križnog puta.


 

Da biste komentirali, prijavite se.