Mons. Milan Stipić na susretu biskupa prijatelja Fokolara

Prigodom pohoda Rimu, mons. Stipić je imao na susret s kardinalom Leonardom Sandrijem, prefektom Kongregacije za Istočne Crkve.
Autor: Livio Marijan/Laudato/D.T. Photo: Livio Marijan/Laudato utorak, 18. veljače 2020. u 09:12
Mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije boravio je od 11. do 13. veljače 2020. u Loppianu pokraj Firence na susretu biskupa i ordinarija prijatelja Djela Marijina - Fokolara. Na susretu je sudjelovalo 130 biskupa i ordinarija i 4 kardinala.

Tema susreta bila je zajedništvo među biskupima svijeta te razvoj novih modela evangelizacije zasnovanih na otvorenosti i ljubavi. U Križevcima, sjedištu Križevačke eparhije, već više od 30 godina djeluju pokret Djela Marijina - Fokolara, gdje je ujedno i središte pokreta za Srednju Europu.

Mons. Milan Stipić također je sudjelovao na proslavi blagdana Preminuća sv. Ćirila , apostola slavenskih naroda, na svečanom misnom slavlju u Bazilici sv. Klementa gdje je sv. Ćiril pokopan. Koncelebrirao je zajedno sa pomoćnim ljubljanskim biskupom mons. Antonom Jamnikom, zatim apostolskim egzarhom za grkokatolike Bjelorusije i brojnim drugim svećenicima koji su se okupili na ovom misnom slavlju.

Na grobu sv. Ćirila pomolio se posebno za Križevačku eparhiju i kršćansko zajedništvo svih naroda ćirilo-metodske baštine. Prigodom pohoda Rimu, mons. Stipić je imao na susret s kardinalom Leonardom Sandrijem, prefektom Kongregacije za Istočne Crkve. 

Da biste komentirali, prijavite se.