Pismo nadbiskupa Devčića povodom dolaska tijela sv. Leopolda Mandića

Riječki nadbiskup Ivan Devčić uputio je pismo svećenicima, redovništvu i vjernicima svoje nadbiskupije o dolasku neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rijeku 18. i 19. rujna.
Autor: IKA/Laudato/M.R. Photo: pixsell.hr utorak, 29. kolovoza 2017. u 12:35

U uvodnom dijelu nadbiskup podsjeća kako će tijelo ovoga hrvatskoga sveca ponovno doći u Hrvatsku i to od 14. do 19. rujna kada će se na putu prema rodnom kraju sv. Leopolda Herceg Novom u Crnoj Gori, zaustaviti u Zadru, a na povratku u Dubrovniku, Splitu i Rijeci.

U Rijeku tijelo dolazi u petak, 18. rujna oko 16 sati i svečano će biti dočekano na pokrajnjem ulazu u crkvu Gospe Lurdske (ulaz iz Ciottine ulice). Prvu misu u prisutnosti svečeva tijela u 19 sati predvodit će riječni nadbiskup Ivan Devčić. Nakon mise bit će prigoda za štovanje svečeva tijela, te bdjenje do 23 sata kada će se održati druga misa.

U subotu, 19. rujna u 6.30 je misa, a potom slijedi štovanje svečevih zemnih ostataka i molitva za njegov zagovor. U 10 sati misu predvodi krčki biskup Ivica Petanjak, a očekuje se i velik broj hodočasnika iz Krčke biskupije.

Ispraćaj tijela sv. Leopolda iz Rijeke predviđen je u 14 sati. Na ispraćaju se očekuju biskupi Riječke metropolije, te vjernici, posebno iz Rijeke u kojoj je svetac živio i djelovao oko mjesec dana u tamošnjemu kapucinskom samostanu.

U tom duhu, nadbiskup Devčić poziva sve da ovom prigodom dođu i iskažu počast sv. Leopoldu, velikom duhovnom sinu hrvatskoga naroda i mole za njegov zagovor pred licem Svevišnjega, da "Gospodin kojem je sv. Leopold predano do kraja služio blagoslovi našu domovinu Hrvatsku i sve njezine stanovnike kako bi svi skupa u ljubavi i miru živjeli i izgrađivali je u naš zajednički dom." Nadbiskup u pismu poziva i na molitvu za svećenička i redovnička zvanja, kao i za duhovnu obnovu hrvatskih obitelji.


Da biste komentirali, prijavite se.