Relikvija neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića stigla u Rijeku

Tijelo sv. Leopolda bit će izloženo do utorka 19. rujna kada se vraća u Padovu, a do tada će kapucinska crkva biti cijelo vrijeme otvorena.
Autor: ika/Laudato/D.T. Photo: ika ponedjeljak, 18. rujna 2017. u 19:31

Zvona crkava u gradu Rijeci u ponedjeljak u 16 sati zazvonila su u čast sv. Leopolda Bogdana Mandića čije neraspadnuto tijelo je stiglo u kapucinsku crkvu Gospe Lurdske na Žabici. Tijelo je u Rijeku iz Splita stiglo u pratnji provincijala fra Roberta Tadiella, rektora Svetišta u Padovi fra Giovannia Gusella Flaviana, gvardijana u Padovi fra Marca Putina, kancelara Biskupske kurije u Padovi don Luciana Barela, volontera ''Croce Verde'', kao i svećenika Kotorske biskupije i Kotoribe.

Obred dočeka predvodio je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić u zajedništvu s provincijalom Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jurom Šarčevićem, krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, gospićko-senjskim biskupom u miru Milom Bogovićem, porečkim i pulskim biskupom u miru mons. Ivanom Milovanom te mnogobrojnim svećenicima i redovnicima. 

Dolazak relikvije neraspadnutog tijela sv. Leopolda Plesom sv. Tripuna najavili su članovi Bokeljske mornarice koji su u kapucinskoj crkvi bili i prvi čuvari tijela. U prigodnoj homiliji fra Jure Šarčević je istaknuo da se Bog poslužio Leopoldovim malim tijelom, bio je visok samo 1.35 cm, kako bi izveo tolika dobra ovome svijetu. 

- To čini i u današnje vrijeme, a tome svjedoče vjernici koji se utječu sv. Leopoldu. Ono što ga je učinilo velikim jest i činjenica da je svakodnevno bio povezan s Bogom. Dnevno je služio dvije mise, a njegov način ispovijedanja bio je svetački - kazao je između ostaloga fra Jure.

Tijelo sv. Leopolda bit će izloženo do utorka 19. rujna kada se vraća u Padovu, a do tada će kapucinska crkva biti cijelo vrijeme otvorena. Ispred sarkofaga će se izmjenjivati straža koju čine članovi različitih molitvenih zajednica i udruga, a ispovijed će biti moguća cijelo vrijeme u kripti crkve (donja crkva). Također, organiziran je program bdijenja. Misno slavlje u 19 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić, a večernju misu za mlade u 23 sata povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.