Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Mareković

Molimo da se sva začeta djeca rode, da budu prihvaćena s ljubavlju u svoje obitelji i odgajana u vjeri - rekao je biskup.
Autor: SV/Laudato/D.T. Photo: biskupija-sisak.hr/Laudato nedjelja, 20. listopada 2019. u 09:43
Sisački biskup Vlado Košić krstio je malenog Davida, peto dijete u obitelji Nikoline i Branka Mareković tijekom Svete Mise u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Selima
 
U homiliji biskup je rekao kako su brojna djeca znak da vjernici poštuju i bore se za život, a protiv kulture smrti. 

- Ovih dana u dvadesetak hrvatskih gradova, među kojima je i naš Sisak,  traje molitvena akcija ''40 dana za život''. Mnogi volonteri mole pred bolnicama na nakanu da se svako začeto dijete rodi. Na žalost postoje i roditelji koji ne žele svoju djecu nego je odbacuju što je veliki grijeh. Osim što je grijeh trebamo biti svjesni da ako u našoj domovini neće biti djece, onda ona, kao ni naš narod i Crkva, nemaju budućnosti. Nama ne treba rata i drugih nevolja, kad je ovo najveća nevolja od svih. Lijepo je rekao jednom prilikom kardinal Josip Bozanić: 'Narod koji se zatvara pred djecom, zatvara se pred budućnosti'. Molimo zato i mi da se sva začeta djeca rode, da budu prihvaćena s ljubavlju u svoje obitelji i odgajana u vjeri - ustvrdio je biskup. 
 
U homiliji biskup je roditelje, kumove, rodbinu i okupljene vjernike pozvao da mole za novokrštenika da ga Gospodin ispuni svojom milošću kako bi postao dijete Božje i tako ušao u zajednicu vjernika, učenika Isusa Krista. 
 
- Čuli smo kako Isus govori o tome da će Duh Sveti ući u svakoga od nas tko ga priznaje i tko ga neće zanijekati, jer onoga koji priznanje njega i on će priznati pred anđelima Božjim na dan suda. Upravo je Duh Sveti onaj koji nas čini sposobnima da odgovorimo na taj Božji poziv jer on će u nama govoriti u teškoćama i kada će nas ljudi osuđivati i ne trebamo se bojati što ćemo govoriti jer Duh Sveti će nas poučiti. To je poruka koja je i za sve nas, a osobito za ovo malo dijete: da raste u vjeri snagom Duha Svetoga - zaključio je biskup.  
 
Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.