Duhovna obnova i svjedočenje Blanke Vlašić

Napomenula je da su najsnažnije krize njezine sportske karijere bile najmoćnije prilike da Bog uđe u njezin život.
Autor: vlč. Ivan Grbešić/Laudato/D.T. Photo: Pero Grgić nedjelja, 05. studenog 2017. u 12:02

U župnoj crkvi Marije Kraljice mira u sisačkom Naselju kao i svakog prvog petka 3. studenoga okupili su se brojni vjernici na mjesečnu duhovnu obnovu, a gošća večeri bila je vrhunska hrvatska atletičarka i osvajačica olimpijskih odličja, Blanka Vlašić. Svjedočila je o temi ''Moj najviši skok'' i oduševila okupljene Božjim potezima u vlastitom životu. Napomenula je da su najsnažnije krize njezine sportske karijere bile najmoćnije prilike da Bog uđe u njezin život. 

Potaknula je mlade na duhovno vodstvo i redovit sakramentalni život kao izvor sigurnosti u mladenačkim borbama i traženjima. Duhovnu obnovu, čija je tema bila molitva, vodio je župnik vlč. Ivan Grbešić, a misno slavlje predvodio je i propovijedao mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije. Župnik i povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Grbešić na početku duhovne obnove zaželio je dobrodošlicu mladima koji su pristigli iz mnogih dijelova biskupije te im u kratkim crtama predstavio svetački lik sluge Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića u predvečerje 120. obljetnice njegove smrti. Večer je završila euharistijskim klanjanjem i druženjem mladih s gošćom duhovne obnove. Na duhovnoj obnovi ispovijedali su svećenici iz dekanata. 

Sljedeća duhovna obnova bit će 1. prosinca, a predvodit će je vlč. Dragutin Goričanec o temi ''Milosrđe na kotačima''. Početak duhovne obnove za odrasle je u 17 sati, misa u 18, a u 19.30 sati nastavak duhovne obnove za mlade.

 
Da biste komentirali, prijavite se.