Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima u Sisačkoj biskupiji

U prigodi Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima 20. stoljeća sisački biskup Vlado Košić predvodit će misno slavlje.
Autor: Mediji Sisačke biskupije/Laudato/M.R. Photo: pixsell.hr srijeda, 23. kolovoza 2017. u 10:51

U srijedu 23. kolovoza, sisački biskup Vlado Košić predvodit će u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku u 19 sati, misno slavlje za sve stradale.
  
Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu 26. kolovoza u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Ilije u Maji svečano misno slavlje tijekom koje će krstiti sedmo dijete obitelji Krkač.

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u srijedu 6. rujna u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu “Hrvatska – crtice o stanju i perspektivama” održat će prof. dr. sc. Gordan Črpić
 
Sedamdeset i četvrta obljetnica stradanja Zrinjana, tradicionalno će biti obilježena u Zrinu u subotu 9. rujna. Program započinje u 10.30 sati mimohodom od spomen-križa podno Starog grada Zrina do mjesta srušene župne crkve Našašća svetog Križa. Misno slavlje u 11 sati predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i domaćim biskupom Vladom Košićem. Nakon mise slijedi komemoracija žrtvama Zrina u 12.30 sati te prigodan kulturno-umjetnički program.
 
Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju 27. kolovoza u 11 sati svečano misno slavlje u crkvi Sv. Petra u Ivanić-Gradu i tijekom kojeg će u službu uvesti novog župnika vlč. Branka Koretića.
 

Da biste komentirali, prijavite se.