Održane duhovne vježbe za svećenike Sisačke biskupije

U dnevnim razmatranjima i nagovorima voditelj fra Tomislav Jurić je govorio o svećeničkoj duhovnosti.
Autor: biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R. Photo: biskupija-sisak.hr petak, 22. studenog 2019. u 10:12

Duhovne vježbe za svećenika Sisačke biskupije održane su u Lječilištu Topusko od 19. do 21. studenoga 2019, a vodio ih je fra Tomislav Jurić, župnik iz Gvozda i član franjevačke Provincije Bosne Srebrene. Sudjelovalo je 14 prezbitera, a kao i biskup Vlado Košić.

U dnevnim razmatranjima i nagovorima voditelj fra Tomislav Jurić je govorio o svećeničkoj duhovnosti. Istaknuo je potrebu da se svećenik treba oboružati duhovnom kontemplacijom koja mu pomaže da bude vjerodostojniji pred Bogom i svijetom. Svećenički identitet mora biti utemeljen na duhovnosti koju nam Krist daruje i u kojoj nas Krist poučava. Razmatralo se o radu kao kršćanskoj vrednoti. Dužnost rada za svećenike je temeljna kršćanska krepost i divno odgojno sredstvo i nenadoknadiva asketska norma. U posljednjem razmatranju voditelj se osvrnuo na sakrament pomirenja kao na sakrament Božje utjehe.

Biskup Vlado je tih dana u zajedništvu sa svećenicima predslavio misno slavlje u kapelici Lječilišta i sudjelovao na svim razmatranjima i molitvama. Na završetku se biskup posebno zahvalio voditelju fra Tomislavu na spremnosti i odzivu da predvodi duhovne vježbe spomenuvši da svećenicima duhovne vježbe služe za jačanje vjere i ljubavi potrebne za pastoralni rad među povjerenim narodom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.