NAJAVA: Kome treba tradicija? - susret mladih grada Splita

Što je tradicija? Što su to narodni običaji? Koje su to sve vrijednosti utkane u naš nacionalni identitet po kojemu smo jedinstveni i zašto je biti konzervativcem u 2018. lako poput bauštele? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na novom susretu mladih grada Splita.
Autor: Hrvatsko nadzemlje/Laudato/D.T. utorak, 16. siječnja 2018. u 09:11
Susret mladih grada Splita održati će se u srijedu 17.01.2018. u Nadbiskupskom sjemeništu.  Tema susreta je "KOME TREBA TRADICIJA", gost predavač je prof. dr. sc. Marko Dragić, filolog, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu, pukovnik HVO-a, član brojnih udruga i odbora, a uz to izabran za najboljeg profesora Hrvatske po izboru studenata. Susret vode i animiraju mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.
 
 
Mislite da su narodno nasljeđe samo terluci, opanci, pegle od 30 kila, 350 stupnjeva kraj šporeta i kazan u kojemu se kuha pola krave? Mislite da pojam "narodna baština" podrazumijeva samo klapska grla natopljena bevandom i gusle u Drnišu za Dan pobjede? U tom ste slučaju visoko na površini i previše ste urbani. Što je tradicija? Što su to narodni običaji? Koje su to sve vrijednosti utkane u naš nacionalni identitet po kojemu smo jedinstveni i zašto je biti konzervativcem u 2018. lako poput bauštele? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na novom susretu mladih grada Splita.
 
Da biste komentirali, prijavite se.