"Lito – odmor od Boga?"

Na posljednjoj tribini mladih Hrvatskog nadzemlja razgovarat će se o četiri načina kako zadržati molitveni život na ljetnim praznicima.
Autor: Laudato/D.R. Photo: flickr utorak, 18. lipnja 2019. u 13:00
Posljednja tribina mladih Hrvatskog nadzemlja održat će se u srijedu, 19. lipnja u dvorani splitskog Sjemeništa s početkom u 20:30 sati. Gost predavač na temu "Lito – odmor od Boga?" bit će don Darijo Čorić.

Predavač će zajedno s animiranjem organizatora pokušati odgovoriti na pitanje, između ostaloga, prestaje li s ljetom svaka vjerska aktivnost. Kao uvod u njihovu temu, pokušat ćemo dati četiri načina kako zadržati molitveni život na ljetnim praznicima.

U vrućim ljetnim vremenima obično se opustimo, 'zalijenimo', spremamo za (godišnje) odmore u morskim ili planinskim krajevima. No, to ne znači da vjerski život prestaje ili se smanjuje do novih aktivnosti.

1. Dosljednost – Svaki vjernik trebao bi biti dosljedan u molitvenom životu, bez obzira na okolnosti. S obzirom na dnevne obaveze, svaki će pojedinac vidjeti koliko ima vremena za molitvu, ali ono najmanje što može učiniti jest svako jutro nakon ustajanja te prije spavanja izmoliti neku molitvu. Poželjno je da se izabere vrijeme u danu za molitvu te se toga držati kako bi stekli naviku.

2. Svetkovanje Dana Gospodnjeg – Crkve rade i ljeti. Svake nedjelje, a u većim župama i svakoga dana zajednica vjernikâ ima priliku okupiti se na euharistijsko slavlje. Ako ste negdje na odmoru, odlazak na misu možda vam nije usputna postaja, ali nedjeljna misa trebala bi biti na listi prioriteta.

3. Duhovno štivo – Ljetni praznici za studente i učenike odmor su od stručne literature. Ipak, dobro duhovno štivo dobra je razonoda koja ujedno obogaćuje vjeru.

4. Iskoristi vrijeme – Godišnji odmori i školski raspusti daju pregršt slobodnog vremena koje treba dobro iskoristiti. Uz tjelesne aktivnosti, dobro je misliti i na vježbu duha za što mogu pomoći razni kampovi za mlade. Ukoliko putujete autobusom ili autom, vrijeme provedeno na putu može se osim glazbom i razgovorom iskoristiti za molitvu krunice.

 

Da biste komentirali, prijavite se.