'Mali Šef' - Bračno i obiteljsko savjetovanje

U Splitu je 17. listopada u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta održan susret za roditelje, bračne parove i odgojitelje na temu "Mali šef'
Autor: IKA/Laudato/F.M.S. Photo: IKA četvrtak, 18. listopada 2018. u 10:25

Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije organiziralo u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Splitu susret i predavanje za roditelje, bračne parove i odgojitelje na temu 'Mali šef - uzroci i posljedice permisivnog odgoja'.

O temi je govorila je mr. spec. Maja Jakšić. Predavačica je objasnila i upozorila kako i popustljiv odgoj ostavlja posljedice kao i neki drugi oblici zanemarivanja djeteta. Nakon što je pročitala slikovnicu 'Mali šef' koja govori o toj problematici, govorila je o tome što je permisivno roditeljstvo, o osobinama djece permisivnih roditelja, za i protiv permisivnog roditeljstva, o dugoročnim posljedicama permisivnog roditeljstva, o uzrocima permisivnog roditeljstva te o tome 'što možemo učiniti ako smo permisivni roditelji'.

- Sve je više problema sa svim mogućim vrstama poremećaja u ponašanju kod djece. Uzrok tome vidimo u svemu samo ne u sebi. Trend popustljivog roditeljskog odgoja posljednjih desetljeća, kojemu je cilj stvoriti neprekidno zadovoljno dijete. Jedan je od uzroka tih problema u ponašanju - pojasnila je predavačica.

Na susretu su sudionici propitivali štetu koju je popustljivo roditeljstvo nanijelo shvaćanju razvoja djeteta i samom roditeljstvu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.