Ministranti i misionari zajedno na susretu u Vepricu

Veprička špilja u ponedjeljak 1. srpnja bila je ispunjena posebnim duhom – duhom mladosti i misionarenja. Naime, ljetnom kampu ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije 'pridružili' su se hrvatski misionari.
Autor: smn.hr/Laudato/D.R. Photo: smn.hr utorak, 02. srpnja 2019. u 14:57

U svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu trenutno se nalazi četrdesetak mladića koji 'uživaju' u ministrantskom ljetu tog malog, ali popularnog svetišta. Njima se pridružio gotovo jednak broj misionara, koji se trenutno nalaze na području nadbiskupije povodom 31. godišnjeg susreta hrvatskih misionara.

Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Ivica Petanjak, krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije pri HBK, u koncelebraciji s još nekoliko svećenika.

Osvrćući se na naviješteno evanđelje, p. Tomislav Mesić je u propovijedi kazao da su misionari čuli Božji glas koji im je rekao da pođu za njim. Oni su 'uhvatili plug' i nisu se osvrnuli prema natrag. Naglasio je kako se u misijama svjedoči ljubav i životom naviješta Radosna vijest, a snagu im daje Ljubav koja ih je na to pozvana.

Susret je zatim nastavljen u dvorani gdje su svoje svjedočanstvo dali s. Vedrana i s. Paskazija iz misije u Ugandi te vlč. Marko Jukić, vrhbosanski svećenik na misiji u Peruu.

Misionari će svoj susret nastaviti u utorak posjetom Marijanskom svetištu u Sinju, dok će ministranti nastaviti sa svojim edukativno-zabavnim programom u Vepricu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.