Mons. Barišić predvodio klanjanje na Laudato TV-u

Zatražio je od Boga da nas prosvijetli i pouči, da u tišini i molitvenom ozračju možemo osluškivati njegov glas u nama.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: screenshot petak, 27. ožujka 2020. u 13:28

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je jučerašnje euharistijsko klanjanje uz izravan prijenos na Laudato TV–u.

U kapelici sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu mons. Barišić molio je za život, medicinsko osoblje i ostale zdravstvene djelatnike, oboljele od koronavirusa i za prestanak pandemije.

- Emanuele, Bože s nama, s nama si u našim svakodnevnim životnim nemirima, kao i u nevoljama koje zadesiše nas, naše obitelji i čitav svijet. U našim poteškoćama htjeli smo ti doći Gospodine bliže, moliti, kleknuti pred Tobom u svetom Otajstvu u našim crkvama. U karanteni smo, gradovi su nam pusti, a ulice prazne, crkve zatvorene, doma smo u obitelji, i škola se povukla u obitelj. Gospodine, što sve ovo znači - zapitao se u molitvi mons. Barišić.

Zatražio je od Boga da nas prosvijetli i pouči, da u tišini i molitvenom ozračju možemo osluškivati njegov glas u nama.

- Gospodine, utječemo se Tvojoj milosrdnoj ljubavi, posebno Te molimo za sve one koji su zahvaćeni koronavirusom, obitelji u domovini i svijetu, za sve liječnike, medicinske sestre i sve službe koje nesebično sve čine da omoguće normalan život u ovoj pandemiji. Također Te molimo i za sve one koji su pogođeni razornim potresom koji je zahvatio naš grad Zagreb i okolna mjesta, ohrabri ih u njihovoj nadi, a u svima nama umnoži crkveno zajedništvo i društvenu solidarnost - molio je, između ostaloga, nadbiskup Barišić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.