Nadbiskup Barišić krstio šesto dijete u obitelji Čarić u Brnazama

Dječak Ivan Pio!
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA nedjelja, 29. listopada 2017. u 17:14

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, župa Gospe Sinjske, te predvodio misno slavlje tijekom kojeg je krstio dječaka Ivana Pija, šesto dijete u obitelji Željka i Ivanke Čarić.

U crkvi Sv. Nikole Tavelića u koncelebraciji su bili fra Antonio Mravak, voditelj zajednice Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, fra Ivan Norac-Kljajo, ispovjednik u Svetištu Gospe Sinjske te don Gabriel Kamber, nadbiskupov tajnik. Misno slavlje uveličali su članovi dječjeg i mješovitog zbora iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević.

U propovijedi nadbiskup je istaknuo kako je ljubav prema Bogu temelj naših odnosa u svakodnevnom životu.

- Ljubav prema Bogu potiče čovjeka da gradi iskrene odnose koji se temelje na iskrenosti i povjerenju prema bližnjemu i onome koji je od nas drukčiji. Opasnost koja umanjuje ljubav i ugrožava čovjekovo dostojanstvo je napast ravnodušnosti - rekao je nadbiskup, naglasivši pri tome kako ravnodušnost zatomljuje milost ljubavi, koju je utisnuo Bog u čovjekovo srce, a onda čovjek postaje sam sebi dostatan, zaboravljajući pri tome Isusovu zapovijed da ljubimo Boga i bližnjega.

- Potrebno je upoznati školu ljubavi. Ona se nalazi u obitelji - rekao je nadbiskup.

Govoreći o svetosti i dostojanstvu obitelji nadbiskup je naglasio da je ona prenositeljica i čuvarica vrednota za Crkvu i društvo.

- Otac i majka, imaju moć naučiti svoju djecu govoriti govorom ljubavi koji će se temeljiti na ljubavi prema Bogu i bližnjemu - zaključio je nadbiskup.
Na kraju propovijedi pozvao je sve okupljene vjernike da čuvaju i mole za svetost kršćanskih obitelji da čuvaju dar života od začeća do smrti.

Na završetku misnoga slavlja nadbiskup je obitelji Čarić udijelio prigodni dar i čestitao zajednici vjernika u Brnazama na novome članu kojem se raduje cijela Crkva. Fra Antonio Mravak, župni vikar u Brnazama, zavalio je uime cijele zajednice nadbiskupu što je pohodio zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama i što ju je ohrabrio na njenom vjerničkom putu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.