Nadbiskup Barišić primio Pawela Wlodarczykoga, počasnog konzula RH u Krakowu

Povod susretu je obilježavanje dvadesete obljetnice dolaska pape Ivana Pavla II. u Split 1998. godine.
Autor: Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije/Laudato/J.B. Photo: Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije petak, 15. prosinca 2017. u 12:04

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu, gospodina Pawela Wlodarczykoga, počasnoga konzula Republike Hrvatske u Krakowu (Poljska) u pratnji s dr. sc. Leonom Grubišićem. Susretu su još nazočili generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić, v. d. dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. Anđelko Domazet i gospođa Višnja Milanović Radić, tajnica za poslijediplomske studije KBF-a u Splitu.

Obljetnica dolaska pape Ivana Pavla II. U Split, koja je u jedno i prigoda za još veće povezivanje hrvatskog i poljskog naroda, čija je čvrsta poveznica papa Poljak veliki prijatelj Hrvata, obilježit će se bogatim kulturnim, znanstvenim i duhovnim programom u Splitu. Prvi dio znanstvene konferencije obilježavanja priređen je u Krakovu u listopadu ove godine. Drugi dio te konferencije o utjecaju pape Ivana Pavla II. u Hrvatskoj i na Hrvate, održao bi se u Splitu u svibnju 2018. godine u sklopu devetnice sv. Dujmu. Uz to predviđena su još dva događaja koji bi se odvili u Splitu u listopadu 2018.: izložba o papi Ivanu Pavlu II. i koncert klasične glazbe Krakowske filharmonije. Također, već nekoliko godina održavaju se susreti hrvatsko-poljske mladeži u Krakowu i u Splitu.

Gospodin Wlodarczyk zahvalio je nadbiskupu Barišiću na prijemu i podršci oko organizacije ovih lijepih i važnih događaja te mu darovao poljski suvenir – božićni ukras. Nadbiskup Barišić izrazio je zadovoljstvo zbog bogatoga, dinamičnog i opravdanog programa obilježavanja 20. obljetnice dolaska pape Ivana Pavla II. u Split, velikoga povijesnog događaja jer je to i prvi posjet jednoga pape gradu pod Marjanom. Izrazio je nadu da će kardinal Stanisław Dziwisz sljedeće godine predvoditi euharistijsko slavlje za svetkovinu sv. Dujma na splitskoj Rivi. Zahvalio je gospodinu Wlodarczyk na neumornoj zauzetosti oko produbljivanja hrvatsko-poljskog prijateljstva.

 

Da biste komentirali, prijavite se.