Nadbiskup Barišić primio obitelji Govorko i Zović

Splitsko-makarski nadbiskup, suosjećajući s roditeljima, iskazao im je potporu i ohrabrio ih da ne posustaju i ne odustaju od svih legitimnih zahtjeva koji im mogu pomoći u rješavanju njihovih životnih nedaća.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA četvrtak, 08. ožujka 2018. u 11:37

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u srijedu 7. ožujka u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, obitelji Govorko i Zović, koje imaju djecu oboljelu od spinalne mišićne atrofije. Nadbiskup je prije mjesec dana posjetio malenu Noru Rogošić (3 godine) i malenog Antu Kovačića (2 godine) u njihovim domovima, a sada je primio u posjet Marina Govorka (9 godina) iz Splita i Ani Zović (16 godina) iz Kaštel Lukšića.

Obitelji Govorko i Zović upoznale su nadbiskupa sa životnom situacijom u kojoj se nalaze njihova oboljela djeca, kao i o problemima s kojima se susreću u borbi za njihovo zdravlje. Objasnili su i načine u kojima oni vide mogućnost rješavanja poteškoća obitelji oboljelih od spinalne-mišićne atrofije, a prvenstveno se odnose na nabavu skupih lijekova i trajno liječenje njihove djece.

Nadbiskup Barišić, suosjećajući s roditeljima, iskazao im je potporu i ohrabrio ih da ne posustaju i ne odustaju od svih legitimnih zahtjeva koji im mogu pomoći u rješavanju njihovih životnih nedaća. Istaknuo je kako su djeca budućnost Crkve i države, cijelog društva i svih njegovih sastavnica. Upravo su ovakve okolnosti prilika u kojima se svaki čovjek može pokazati solidarnim, osjećajnim i odgovornim. Pohvalio je solidarnost, prijateljstvo i međusobno pomaganje među obiteljima u kojima se nalaze djeca s ovom bolešću te je naglasio važnost njihova ustrajnog zajedništva.

U Godini majčinstva koja se ove godine slavi u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, nadbiskup se posebno obratio majkama ove djece, osnaživši ih da i dalje budu hrabre, ustrajne i nepokolebljive. Poželio je i da 'majčinski osjećaji' prožmu sve one koji imaju odgovornost i mogućnost, kako u državi tako i u društvu, da pomognu svim obiteljima koje su pogođene ovom bolešću.

Na kraju susreta, obitelji Govorko i Zović zahvalile su nadbiskupu Barišiću na potpori i riječima koje im je uputio, a on im je darovao knjižicu 'Križni put oca i majke', koju je izdala Splitsko-makarska nadbiskupija te ostale prigodne darove.

 

Da biste komentirali, prijavite se.