Poziv nadbiskupa Barišića na hodočašće blaženom Alojziju Stepincu

Hodočašće će biti u subotu 13. listopada
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA ponedjeljak, 18. lipnja 2018. u 20:19

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je poziv svim vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije na hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i zagrebačku katedralu.

Nadbiskup u pozivu vjernike podsjeća kako se ove godine navršava se 20. obljetnica drugoga pastoralnog pohoda pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj, kada je posjetio Split i Solin, a prije toga u Mariji Bistrici proglasio blaženim zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca. U međuvremenu je okončan postupak Stepinčeve kanonizacije i još se samo čeka odobrenje pape Franje.

- U ovoj jubilarnoj godini, želeći izraziti zahvalnost Bogu za dar mučeništva i primjer svjedočanstva vjere i kršćanske ljubavi blaženog Stepinca u teškim vremenima ratnog vihora i dvaju totalitarnih sustava te moliti za njegovo skoro proglašenje svetim, Splitsko-makarska nadbiskupija organizira hodočašće u zagrebačku katedralu gdje se čuvaju posmrtni ostatci blaženika - istaknuo je nadbiskup.

Hodočašće će biti u subotu 13. listopada. Na putu iz Splita predviđen je posjet Krašiću i župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje je bl. Stepinac u zatočeništvu trpio i molio za svoj narod. Tamo će se zajednički moliti za njegovo proglašenje svetim i bit će upriličeno kratko predavanje o životu kardinala Stepinca. Potom će u 16 sati euharistijsko slavlje za hodočasnike u zagrebačkoj katedrali predvoditi nadbiskup Barišić. U katedrali će se u 19 sati održati praizvedba oratorija mo Šime Marovića na tekst dr. Ante Mateljana 'Slobodan u Istini – Alojzije Stepinac mučenik'.

Svi zainteresirani vjernici trebaju se prijaviti svojim župnicima koji broj hodočasnika trebaju prijaviti Uredu za pastoral obitelji (tajnica Jelena Burazin; tel. 021 407 519; mob.: 098 448 511; e-mail: obitelj@smn.hr).

 

Da biste komentirali, prijavite se.