Split: međunarodna izložba božićnih jaslica ''Emanuel''

Međunarodna izložba božićnih jaslica pod nazivom ''Emanuel'' (Bog s nama) otvorena je na blagdan sv. Lucije 13. prosinca i moći će se razgledati do Bogojavljenja 6. siječnja.
Autor: ika.hr/Laudato/I.M. Photo: pixabay.com četvrtak, 14. prosinca 2017. u 10:04

Međunarodna izložba božićnih jaslica pod nazivom ''Emanuel'' (Bog s nama) otvorena je na blagdan sv. Lucije 13. prosinca u prepunoj Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Organizatori izložbe su katolička udruga Emanuel, Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja i Grad Split. Veliku izložbu božićnih jaslica proglasila je otvorenom zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović koja je rekla kako je cilj sudjelovanja na sada već tradicionalnoj božićnoj manifestaciji promicanje tisućljetne tradicije izrade božićnih jaslica.

Predsjednik Katoličke udruge ''Emanuel'' Guido Piasevoli rekao je kako se izložba tradicionalno osmi put otvara u povodu blagdana svete Lucije te istaknuo kako se vidi da je od protekle godine ona zrelija, kako po izlošcima, tako i po izlagačima. Na izložbi sudjeluju 42 izlagača iz Splita, Koprivnice, Vodica, Zagreba, učenici OŠ Špinut i OŠ Gripe, Zajednica Talijana Split te Santons provence iz Francuske. Na tri etaže zgrade predstavljeno je 86 jaslica raznih veličina i izrađenih od raznih materijala, od klasičnih s mahovinom i ovčicama, preko minimalističkih stiliziranih prikaza, pa sve do onih visoke razine simbolizma, apstrakcije i minimalizma. Slavlje je adventskim pjesmama uveličao dječji zbor pod vodstvom i uz gitaru Jovice Škare.

Izložbu božićnih jaslica ''Emanuel'' moći će se razgledati do Bogojavljenja 6. siječnja iduće godine.

 

Da biste komentirali, prijavite se.