Split odao počast žrtvi Vukovara

'Moramo učiti svoju djecu i mlade naraštaje da se to ne dogodi u budućnosti jer samo onaj koji je poučen Kristovom ljubavlju i žrtvom može živjeti budućnost i može pobijediti zlo.'
Autor: IKA/Laudato/D.T. Photo: ika.hr subota, 18. studenog 2017. u 12:09
U spomen na vukovarske žrtve Domovinskog rata i herojsku obranu Vukovara u petak, 17. studenoga Split je na početku najduže ulice Vukovarske u Splitu, simboličnim paljenjem svijeća pokraj spomenika ''I u mom gradu Vukovar svijetli'' odao dužnu počast žrtvi Vukovara. 
 
Nakon toga, nekoliko stotina Splićana, predvođena kapelanom Hrvatske ratne mornarice don Branimirom Projićem, među kojima su bili zamjenica gradonačelnika i dogradonačelnik Jelena Hrgović i Nino Vela, predstavnici hrvatskih branitelja i pripadnika HRM u ''tihoj koloni sjećanja'' nastavila se kretati duž Vukovarske ulice. 
 
U 18 sati nakratko su zastali i pomolili se za sve vukovarske žrtve.
 
Nakon molitve, don Branimir Projić je kazao kako je moguće da se zlo dogodi i među kršćanima ako se ljudi krivo uče, ako im se ne govori istina i ako ih se stalno poziva na laž i da tu laž prihvate kao istinu. Dodao je kako je onda moguće da se dogodi i takvo silno zlo koje se obrušilo na hrvatski narod. 
 
- Zato ne smijemo zaboraviti, zato moramo učiti svoju djecu i mlade naraštaje da se to ne dogodi u budućnosti jer samo onaj koji je poučen Kristovom ljubavlju i žrtvom može živjeti budućnost i može pobijediti zlo. Zato mi večeras molimo da nas obasja Kristovo svjetlo uskrsnuća, svjetlo Njegova evanđelja, da preoblikuje i nas i čitavu našu domovinu Hrvatsku i svijet - poručio je don Branimir Projić. 
 
Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružili su se i igrači i rukovodstvo NK Hajduk koji su zajedno sa brojnim sugrađanima pred muralom u čast Vukovara zapalili svijeće i iskazali počast braniteljima i žrtvama Grada heroja.
 
Danas, u 17 i 30 započet će spomen akcija na vukovarske žrtve, paljenjem svijeća koje će se postavljati na nogostup uzduž ulice.
 
Odmah nakon toga, građani će se uputiti prema Konkatedrali sv. Petra, gdje će biti služena misa za sve poginule u Vukovaru i Škabrnji.


 
 
Da biste komentirali, prijavite se.