39. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije

Susret ministranata održan je u subotu, 15. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja.
Autor: Laudato/L.G. Photo: Splitsko-makarska nadbiskupija ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u 12:39
Događaj koji svake godine okupi nekoliko stotina ministranata za cilj ima promicati duhovna zvanja, potaknuti rast u zajedništvu s Kristom, raditi na osjećaju pripadnosti i ljubavi prema Crkvi te osvješćivati važnost i smisao ministrantskog služenja kod oltara.

Na početku susreta pozdravnu riječ za više od 300 ministranata te njihovih župnika i voditeljâ uputio je don Jure Bjeliš, povjerenik za duhovna zvanja i rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

- Danas smo se okupili na druženju, zabavi, igri i molitvi. Vi ste bogatstvo naše Crkve, stoga vas kroz molitvu želimo pratiti na putu vašeg života – rekao je don Jure te usputno najavio ministrantsko ljeto koje će se održati u srpnju u Marijanskom svetištu u Vepricu.

U propovijedi euharistijskog slavlja kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić istaknuto je zajedništvo življeno na dvije razine: u odnosu prema Bogu i prema ljudima.

- Povezanost s Gospodinom je ostvarena na Njegovu inicijativu, On je onaj koji nam dolazi u susret po Isusu Kristu i po ljubavi koja je u našim srcima razlivena darovima Duha Svetoga. Gospodin nas prati u svim trenucima našega života. S druge strane, zajedništvo s bližnjima živimo noseći darove koje smo dobili iz zajedništva s Gospodinom u svoje obitelji, školu i društvo - rekao je nadbiskup Barišić.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je natjecanje u znanju na temu "Svetost i sveci u hrvatskom narodu" te sportsko-rekreacijsko natjecanje u nogometu, košarci, graničaru, povlačenju konopa i šahu. Poslije podijele prigodnih darova za najbolje ekipe i pojedince u navedenim natjecanjima, susret je zaključen zajedničkom molitvom.

Da biste komentirali, prijavite se.