[VIDEO] Splitski kapelan privukao mlade misom za Kobea Bryanta: 'Preko talenata se ostvarujemo'

Misa je privukla brojne sportaše, među kojima se našla i atletičarka Blanka Vlašić.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com/cropix četvrtak, 30. siječnja 2020. u 17:55

Na splitskim Mejašima jučer se održala sveta Misa s ne baš uobičajnom nakanom. Molilo se za poginulog košarkaša Kobea Bryanta i sve poginule u helikopterskoj nesreći u Los Angelesu prije nekoliko dana.

- Budući da sam igrao košarku deset godina, prvi dres koji sam kupio bio je od Kobea Bryanta. Odmah nakon nesreće sam se čuo sa svojim prijateljima košarkašima, koji su svi bili tužni. Dogovarali smo se što ćemo, a budući da sam ja svećenik, bilo je logično da održimo misu za stradale - kazao je inicijator don Josip Ulić, kapelan župe sv. Spasa na Mejašima.

Nakana svete Mise bila je također za sve preminule sportaše, a kako se dan ranije dogodila helikopterska nesreća u kojoj su stradala dva hrvatska vojna pilota, u molitvi su se također prisjetili i njih.

Svoju propovijed don Josip je usmjerio prema shvaćanju vlastitih talenata, odnosu sporta i vjere te odnosa prema Bogu.

- Bog nam daje talente, preko kojih se ostvarujemo. Netko je stolar, netko košarkaš, netko pilot.. I tu dolazimo do Kobea Bryanta. Imao je poziv da bude muž i otac, ali je imao i talent da igra košarku. Radio je, mukotrpno trenirao, trudio se, ne da bude Bog, već da proslavi Boga talentom. I da bude jednog dana na ponos drugima, da nas njegova igra i talent opušta i veseli... Želim reći, iskoristite talente koje vam je Bog dao, trudite se biti najbolji, izvrsni. Koliko god imali talenta, imamo i križ, a to je naša svakodnevica sa svim tegobama koje nosi. Križ moramo prihvatiti. U križu moramo pronaći uskrsnuće - kazao je Ulić.

Propovijed je zaključio riječima kako svi imamo jedan te isti poziv, a to je da smo pozvani na svetost te je potaknuo da se trudimo biti sveti poput našeg truda na poslu, u sportu i slično.

Nakon svete Mise, don Josip je pozvao prisutne da se okupe na obližnjem košarkaškom igralištu gdje su ispucane 24 lopte za prerano preminulu košarkašku legendu.  

Da biste komentirali, prijavite se.