Zajednica Susret proslavila 25 godina rada

Zajednica Susret, prva terapijska zajednica na prostoru jugoistočne Europe proslavila je u Splitu 25. obljetnicu rada i postojanja.
Autor: zajednica-susret.hr Photo: zajednica-susret.hr petak, 15. prosinca 2017. u 15:44

Zajednica Susret, prva terapijska zajednica na prostoru jugoistočne Europe proslavila je u Splitu 25. obljetnicu rada i postojanja. Obilježavanje jubileja odvija se tijekom cijele godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a svečanost u Splitu svojim je humanitarnim nastupom uveličala glazbena diva Zorica Kondža.

Okupljene bivše i sadašnje korisnike, njihove obitelji, djelatnike, te brojne okupljene prijatelje i podupiratelje, pozdravila je ravnateljica Doma za ovisnike Suzana Horvat Kutle čestitavši na dosadašnjem uspješnom radu.

- Nema ništa veće od ljudskog života, a Zajednica Susret spasila je na tisuće života korisnika i članova njihovih obitelji stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što sam se i ja priključila toj velikoj obitelji - rekla je ravnateljica.

Iskrene čestitke uputila je i osnivačica i utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman prisjetivši se početaka svog rada i svih onih koji su joj na tom putu kroz 25 godina pomagali.

- Split je prije 25 godina bio grad slučaj, a mi smo se usudili iskoračiti u borbu s ovisnošću i uspjeli smo. Dokaz tomu ste svi vi danas ovdje među kojima ima i djece i unučadi Zajednice Susret što mi je posebno drago. Svima koji su uspjeli zahvaljujući programu ''Projekt Čovjek'' na kojemu se temelji rad zajednice poručujem ako se i izvan komune budete držali pravila koja ste prihvaćali u zajednici, ne bojte se, uspjet ćete u životu! – poručila je Bernardica Juretić Rožman.

U povodu četvrt stoljeća rada izdana je i monografija ''25 godina Zajednice Susret'' autorice Miroslave Rožanković, a sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete života i rada  u terapijskim centrima Zajednice Susret.


 

Da biste komentirali, prijavite se.