Božićna poruka biskupa Mrzljaka: Rođenje donosi radost i čestitanje

U svakoj ljudskoj obitelji osjeća se radost pri dolasku na svijet novoga člana – pri rođenju djeteta.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA srijeda, 20. prosinca 2017. u 08:49

Najprije se traži sigurnost da je dijete začeto i počinje život pod srcem majke. Otac i majka priopćuju tu vijest najbližoj rodbini, ponajprije svojim roditeljima i prijateljima…

Treba još čekati devet mjeseci da se pokaže život. Ti mjeseci su radosni, ali još uvijek puni strepnje i molitve upravljene Gospodaru života da bdije nad začetim, ali još nerođenim životom. To je svojevrsni advent ili došašće, očekivanje u svakoj obitelji. Rođenje donosi radost i čestitanje. Taj put prošli su Marija i Josip sa svojim najbližima, poput Elizabete i još nerođenog Ivana, piše varaždinski biskup Josip Mrzljak u božićnoj poruci.

Slaveći 21. put Božić u mladoj Varaždinskoj biskupiji biskup sve podsjeća što je za prvi Božić, davne 1997., poručio prvi biskup Marko Culej: „Isus dolazi u ovaj svijet da zajedno s nama putuje teškim putem čovječanstva. Unatoč svoj tami zla, grijeha, sukoba i smrti, upravljeni smo Svjetlu, svom izvoru, na putu smo u domovinu svjetla. To je naš cilj. Svjetlo koje je zasjalo u Betlehemu Isusovim rođenjem prije 2000 godina još uvijek sja i nikakva sila ne može ga više ugasiti".

Biskup Mrzljak podsjeća i na sadržaj svoje poruke od prije nekoliko godina: "Slaveći utjelovljenu Riječ Božju, upitajmo se kakve su naše riječi koje govorimo ili pišemo?! Jesu li istinske ili lažne?! Možda čak klevetničke?! Jesu li to riječi koje drugoga vrijeđaju, koje šire mržnju ili su riječi dijaloga i prijateljstva koje ljude zbližavaju?!... Utjelovljena Riječ Božja poziva nas na nasljedovanje i po tome koliko slijedimo svojim životom taj put, mi pokazujemo koliko smo vjernici, koliko smo kršćani".

Svoju čestitku biskup zaključuje pozivom da „dopustimo Riječi Božjoj, Isusu Kristu, da uđe u naš osobni, obiteljski i društveni život".


 

Da biste komentirali, prijavite se.