Duhovska osmina u Varaždinskoj biskupiji

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije je uoči svetkovine Duhova pripremilo bogat program s raznim duhovnim, glazbenim i edukativnim sadržajem.
Autor: Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije/Laudato/P.S. Photo: Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije petak, 31. svibnja 2019. u 11:16
Duhovska osmina započinje 31. svibnja, humanitarnim koncertom popularne duhovne glazbe u 20 sati na Franjevačkom trgu. Nastupat će razni izvođači kao što su Petar Buljan iz Božje pobjede, sestre Palić i sestre Halužan, Hanna Pölhe, Antonio Tkalec te predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec.

Na koncertu će se skupljati prilozi za obnovu kuće udruge 'Betlehem' u Varaždinu, duhovno-savjetodavni centar koji prihvaća majke s djecom te im pomaže da se integriraju u društvo i pronađu posao.

Na drugom danu osmine, 1. lipnja, ansambl Kolbe će nastupati u 20 sati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu s mjuziklom o životu sv. Antuna Padovanskog 'Svetac svega svijeta', a fr. Ivan Dominik Iličić, OP će 4. lipnja od 19 sati u Varaždinskoj katedrali voditi duhovsku duhovnu obnovu.

U cilju zalaganja za Hrvatsku bez psovke zajednica Cenacolo će imati humanitarni štand na Franjevačkom trgu 5. lipnja, na kojoj će biti prezentacija i prodaja majica s natpisom 'Ne PSUj, ČOVJEUj'.

U Varaždinskoj katedrali će također biti prilika za Euharistijsko klanjanje koji će, uz katehezu, predvoditi vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, 7. lipnja u 19 sati.

Dan uoči Duhova bit će cjelodnevno duhovsko bdijenje te će se po župama u Sračincu, sv. Josipu i sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu odviti susreti ministranata, osoba s intelektualnim poteškoćama i obitelji i bračnih parova.

U Varaždinsoj katedrali bit će večernji dio bdijenja, gdje je od 20 do 22:15 zamišljeno da svaki sudionik sam bira gdje će na tri odvojena mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata sudjelovati u čitanju Božje riječi, molitvi krunice, klanjanju te svjedočenju. Zajedničko će Euharistijsko slavlje biti u 22:15 u katedrali.

Za više detalja, možete pratiti mrežnu stranicu Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.


 
Da biste komentirali, prijavite se.