[VIDEO] Mons. Bože Radoš novi je varaždinski biskup

Dolazi na mjesto mons. Josipa Mrzljaka.
Autor: Laudato/J.B. Photo: Laudato četvrtak, 01. kolovoza 2019. u 12:03

Sveti Otac Franjo imenovao je mons. Božu Radoša novim varaždinskim biskupom. Dosadašnji rektor Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu mons. Radoš dolazi u Varaždinsku biskupiju na mjesto mons. Josipa Mrzljaka.

Imenovani biskup Radoš rođen je 1964. godine u Crvenicama, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji. Završio je sjemenišnu klasičnu gimnaziju u Zagrebu i Đakovu, a diplomirao na Filozofsko-teološkom studiju u Đakovu 1990. Iste godine je zaređen za svećenika.

Na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu magistrirao je 1994. godine na temu 'Motivacija za Bogu posvećeni život. Biblijski, teološki i psihološki aspekti'. Kanonikom Kaptola sv. Petra u Đakovu postaje 2010. godine.

Bio je Duhovni asistent đakovačke sekcije Udruženja hrvatskih katoličkih liječnika, član uredništva nadbiskupijskoga časopisa „Vjesnik“, a od 2013. godine i član Nadzornog odbora Papinskog hrvatskog zavoda svetoga Jeronima. Bio je predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Objavio je u hrvatskim časopisima petnaestak radova o kršćanskoj duhovnosti.

Za rektora Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu imenovan je 2016. godine 

Da biste komentirali, prijavite se.