predstavnici Suverenog malteškog viteškog reda susreli se s biskpom Mrzljakom

Na susretu su predstavnici Viteškog malteškog reda predstavili biskupu Mrzljaku sve realizirane projekte u 2017. godini, koji su se ostvarili uz pomoć Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije.
Autor: Kristina Čačić/Laudato/D.T utorak, 12. prosinca 2017. u 18:38
Varaždinski biskup i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral Roma mons. Josip Mrzljak susreo se u ponedjeljak 11. prosinca u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu s predstavnicima Suverenog malteškog viteškog reda hospitalaca sv. Ivana Jeruzalemskog.
 
U izaslanstvu su bili dr. Franz Salm-Reifferscheidt, veleposlanik Malteškog reda za Rome na svjetskoj razini i grof Georg Eltz Vukovarski. Sastanku su prisustvovali i preč. Mario Kopjar, Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije i Valerija Paljak ravnateljica OŠ Petrijanec.
 
Na susretu su predstavnici Viteškog malteškog reda predstavili biskupu Mrzljaku sve realizirane projekte u 2017. godini, koji su se ostvarili uz pomoć Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije. Ostvareni projekti u ovoj godini bili su ponajviše vezani za poboljšanje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine na području Župe Petrijanec. Veliki doprinos i materijalnu podršku  predstavnici su dali i učenicima Romima koji polaze osnovnu školu u Petrijancu. Utvrđeni su zajednički elementi koji daju perspektivu kako je buduća suradnja u Varaždinskoj biskupiji s Viteškim malteškim redom i dalje dobrodošla.
 
Susret je završio u ozračju čestitanja povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih  blagdana. Predstavnici Viteškog malteškog reda biskupu Mrzljaku uručili su i simbolične poklone s oznakama Malteškog reda.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.