Nadbiskup Puljić pokrenuo radijsku emisiju: 'Želim biti blizu naroda'

Po konceptu emisije dnevno će se razmatrati Božja riječ uz prikladan duhovni nagovor te će se moliti desetica krunice, litanije Djevici Mariji i svecima, razmatrati Križni put i ostale molitve.
Autor: zadarskanadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: screenshot četvrtak, 19. ožujka 2020. u 10:58
Na Hrvatskom radiju jučer je emitirana prva emisija pod nazivom 'Ohrabri se, Božji narode, i prevencijom i molitvom'. Riječ je o posebnom ciklusu svakodnevnih duhovnih emisija kojeg je inicirao zadarski nadbiskup Želimir Puljić kako bi se vjernicima ponudila pratnja crkvenih pastira u današnjim izazovima.

Kako prenosi Nadbiskupija, želja je nadbiskupa na taj način potaknuti stvaranje molitvenog zajedništva u obiteljima. 

- Htio bih u ovoj situaciji biti povezan svaki dan s vjernicima preko valova Radio Zadra. Htio bih im biti blizu u ovim danima teške kušnje - rekao je uvodno nadbiskup Puljić.
 
Potom se obratio vjernicima u ovom izazovnom vremenu obilježeno pandemijom koronavirusa koje nas podsjeća na godine rata otprije 25 godine.
 
- U tom vidu imamo dužnost kao kršćani vjernici učiniti sve da se spriječi širenje toga nemilog virusa. Ali, imamo i obvezu pratiti i poštivati na nacionalnoj i na crkvenoj razini propise, odredbe i zakone, sve u vidu zaštite i preventive. Nama koji vodimo brigu o povjerenim dušama i hranimo ih Riječju Božjom i svetim sakramentima, kao i našim vjernicima, siguran sam, nije lako prihvatiti ove nagle promjene, koje, nadamo se i vjerujemo, neće dugo trajati - kazao je Puljić.

Pozvao je vjernike da ovu krizu pretvore u šansu da usprkos trenutnoj kušnji budu u nadi radosni, u nevolji strpljivi, a u molitvi postojani, kako je svoje kršćane u Rimu svojedobno tješio apostol Pavao (usp. Rim 12,12). 
 
- Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem - zaključio je molitvom nadbiskup Puljić.

 
Da biste komentirali, prijavite se.