Njegovo rođenje neka ispuni naše duše istinskom čežnjom za nebeskim dobrima

U djetetu Isusu koga je rodila Marija dogodio se Božji poklon: dar zemlji, svim ljudima, svim vremenima i svim narodima - rekao je mons. Puljić u propovijedi.
Autor: IKA/Laudato/D.T. Photo: zadarskanadbiskupija.hr ponedjeljak, 25. prosinca 2017. u 09:10
Misu polnoćku u katedrali Sv. Stošije u Zadru u nedjelju 24. prosinca predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 
 
- U djetetu Isusu koga je rodila Marija dogodio se Božji poklon: dar zemlji, svim ljudima, svim vremenima i svim narodima - rekao je mons. Puljić u propovijedi. Istaknuo je, kako Isusovo rođenje je bio poseban događaj, premda se dogodio u običnim zemaljskim okolnostima u Betlehemu, u maloj zemlji Palestini.
 
- U objavu tog događaja svijetu uključilo se samo Nebo, a Bog se poslužio svojim obavijesnim sustavom. Odredio je svojim anđelima neka tu radosnu vijest hitno prenesu okolnim pastirima koji su čuvali stada po betlehemskim brežuljcima. 'Ne bojte se', rekoše anđeli preplašenim pastirima, 'evo javljam vam blagovijest i veliku radost za sav narod. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno u jaslama - rekao je nadbiskup.
 
Potaknuo je na zahvalnost Bogu što se toliko iščekivani trenutak ispunio te svete noći.
 
- Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku. Gospodin je obznanio spasenje svoje i svi krajevi svijeta vidješe spasenje Boga našega. I mi smo se povodom tog događaja ove svete noći došli pokloniti novorođenom malom djetetu koje leži u jaslama - rekao je nadbiskup Puljić, zahvalivši našim precima koji su u vjerničkom zanosu sročili divne božićne pjesme. 
 
Na kraju je poželio da novorođeni Isus obdari sve svojim blagoslovom i u novoj 2018. godini te da Njegovo rođenje ispuni naše duše istinskom čežnjom za nebeskim dobrima, poželjevši da u svim srcima počivaju mir i blagoslov novorođenoga Isusa Krista kojemu je slava u vijeke vjekova. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.