Poruka ohrabrenja vjeroučiteljima: Pokažite mladima da ste uz njih

Pozvao je da budu s djecom i mladima kao i s njihovim roditeljima.
Autor: zadarskanadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: biskupija-sisak.hr petak, 27. ožujka 2020. u 13:15

Predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije don Gašpar Dodić uputio je Pismo ohrabrenja svojim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima.

Svjesan situacije u državi i u svijetu, Dodić je podsjetio i na poslanje vjeroučitelja koje i u ovim teškim vremenima treba ostvarivati i živjeti. Ohrabrio je vjeroučitelje da se kao vjernici ne povlače, nego da se sa zahvalnošću i živom vjerom uključe u nadvladavanju prepreka.

- Pomozite sebi i drugima kojima smo poslani u nadvladavanju ove distance, slijedeći na najbolji način svoje obveze i poslanje koje ste i dosada imali. Sve vas ovo tjera u još veću ozbiljnost i dosljednost svoga poziva: činiti nešto i djelovati moguće je i sada. Održavati žive odnose može biti teško, ali još uvijek je ostvarivo novim modalitetima i novim sredstvima, a nadasve izuzetnom kreativnošću - naglasio je Dodig.

Pozvao je da budu s djecom i mladima kao i s njihovim roditeljima.

- Dajte im znak vaše prisutnosti, ohrabrite ih, kažite im i pokažite im da ste s njima, da niste duhom izolirani jedni od drugih, a još manje od Trojedinoga Boga kome pripada sva čast i slava u vijeke vjekova - stoji na koncu poruke koju je u cijelosti objavila Nadbiskupija.

 

Da biste komentirali, prijavite se.