Deset bračnih parova obnovilo svoje bračne zavjete

10 bračnih parova, koji ove godine slave 'okrugle' godišnjice braka, obnovilo je svoje bračne zavjete.
Autor: Kristijan Kolonić/Laudato/D.T. Photo: dobripastir.hr/Laudato ponedjeljak, 17. veljače 2020. u 11:27
U župi Dobrog Pastira u Brestju 10 bračnih parova, koji ove godine slave 'okrugle' godišnjice braka, obnovilo je svoje bračne zavjete u nedjelju, 16. veljače tijekom misnog slavlja kojeg je predslavio župnik vlč. Zlatko Pavetić.
 
Župnik Pavetić je na početku svete Mise uputio riječ pozdrava okupljenim parovima te župljane potaknuo na molitvu za njih jer su upravo oni svjedoci radosnog života u zajedništvu na koji smo i mi pozvani živjeti u svojim obiteljima. Također, istaknuo je kako je lijepo vidjeti okupljene obitelji na župnim i pastoralnim događanjima uzevši u obzir situaciju u današnjem društvu koja se tiče sve većeg broja rastavljenih brakova. 
 
Svoje bračne zavjete obnovili su: Josip i Štefica Rešetar (55), Dragutin i Ankica Jakovac (50), Božo i Mara Kukić (50), Jozo i Kata Kelava (30), Tadija i Mirjana Džaja (30), Krešimir i Ivana Ercegovac (25), Martin i Ana Kolonić (25), Jozo i Valerija Cigelj (25), Tihomila i Miroslav Marinović (20) i Ivan i Ankica Meter (15).
 
Nakon homilije u kojoj je vlč. Pavetić protumačio nedjeljna čitanja uslijedio je i sam čin obnove zavjeta. Bračni parovi pred okupljenom zajednicom prigodnim riječima zahvale Gospodinu za dar supružnika obnovili su svoje zavjete držeći u ruci svijeću na kojoj je ispisan broj godina njihovog zajedničkog života. 
 
Na kraju misnog slavlja župnik je uputio riječ zahvale bračnim parovima za spremnosti da pred Bogom i župnom zajednicom obnove ono što jedni drugom obećali na dan sklapanja sakramenta ženidbe. Nakon toga uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a potom i domjenak u župnom pastoralnom centru uz druženje te međusobno čestitanje. Kao uspomenu na ovaj radostan čin, bračni parovi dobili su svijeću s prigodnim brojem godina njihovog braka te sliku sv. Obitelji kojoj na poseban način preporučamo sve naše obitelji. 
 
Da biste komentirali, prijavite se.