Deseta godišnjica Caritasove kuće Trešnjevka

Caritasova kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, na zagrebačkoj Trešnjevci, svoju desetu godišnjicu rada obilježila je druženjem sa sadašnjim i bivšim korisnicima, suradnicima i volonterima te prigodnim Malim božićnim sajmom.
Autor: czn.hr/Laudato/I.M. Photo: czn.hr četvrtak, 21. prosinca 2017. u 16:41

U hladno poslijepodne sve do navečer skromna dvorišna zgrada Kuće Trešnjevka bila je obasjana toplinom dobrodošlice kako korisnika i zaposlenika Caritasa tako i treperavim svjetlima lampica za božićnu jelku, te žutom svjetlošću voštanica i starih žarulja sa žarnom niti.

Topli napitci, živahni razgovori, radosni osmijesi i srdačni zagrljaji odavali su prijateljski ugođaj koji nekako najviše odgovara budnom adventskom iščekivanju proslave rođenja Velikoga Kralja. Radoznali gosti, prijatelji iz susjedstva, škole, udruga i stranaka te stručni suradnici Kuće Trešnjevka, sudionici i obitelji polaznika kreativnih radionica, promrzlim prstima prebirali su po božićnim ukrasima i raznoraznim suvenirima. Prstima je bilo hladno, ali dušama toplo.

Na prodajnoj izložbi 'Mali božićni sajam', mladi iz Kuće Trešnjevka Caritasa Zagrebačke nadbiskupije izložili su lokalnoj zajednici rukotvorine koje su izrađivali zajedno sa svojim vršnjacima u okviru projekta 'Korak ZAjedno', koji se provodi već treću godinu zaredom uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Među gostima Sajma bili su neki mladi iz prve generacije korisnika ove Caritasove kuće koja je otvorena 2. rujna 2007. godine. Od tada do danas Kuća Trešnjevka bila je topli dom za 90 mladih, uključujući petnaestero sadašnjih korisnika. Kroz rad s njima i za njih Caritasovi zaposlenici izgrađivali su dragocjene veze s brojnim stručnim službama, odgojnim ustanovama, tvrtkama, darovateljima, volonterima itd.

Tako su nas posjetili zaposlenici radija Yammat, te predstavnici Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Trešnjevka sjever s predsjednicom Ljiljanom Šegović Pivac, koje su donijele darove za svakog korisnika Kuće. Među dragim gostima Kuće Trešnjevka te večeri bila je i ravnateljica OŠ Voltino prof. Jasna Horvat, koja je zbog sudjelovanja u radionicama svima hvalila učenice iz svoje škole, Emu, Lanu, Niku i Tamaru, s ponosom pokazujući njihove radove nastale na radionicama koje su bile organizirane svakoga petka. Na nekima od tih radionica priključili su im se i učenici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski iz Selske ceste u Zagrebu.

Stručna voditeljica Kuće Trešnjevka Ivanka Delač objasnila je da su projekt 'Korak ZAjedno', koji se sastoji od edukativnih i kreativnih radionica osmišljenih od strane zaposlenika, koji ga i provode zajedno s mladima, napominjući da su napravili puno ručnih radova, od kojih se neki mogu vidjeti na fotografijama na njihovoj stranici.

Svi zainteresirani za kupnju njihovih proizvoda mogu posjetiti ovu Caritasovu kuću tijekom dana i osobno razgledati ručne radove ili im zaposlenici mogu poslati dodatne fotografije na uvid radi eventualnih narudžbi.

 

Da biste komentirali, prijavite se.