Josipovi štovatelji nastavljaju molitvenih hod srijedama

Misno slavlje na osamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, 16. svibnja, predvodio je mr. Mladen Škvorc, vicekancelara Zagrebačke nadbiskupije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.
Autor: mons. Antun Sente, ml./Laudato/M.S. Photo: mons. Antun Sente, ml. petak, 18. svibnja 2018. u 09:10
U koncelebraciji su bili vlč. Dragutin Goričanec, župnik iz Završja te mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa.
 
U prigodnoj homiliji između ostalo mr. Škovrc je kazao kako je važno biti otvoren Božjem nadahnuću osobito u našem vremenu kada svatko inzistira na nekom svome pravu, a premalo gleda svoje obveze, kada svatko želi biti zapažen u svijetu, a Bog se proslavlja u običnim ljudima i u njihovoj svakodnevici. Stoga neka nas sveti Josip, zaštitnik ovoga grada, naših obitelji i  zaštitnik naše Domovine pouči kako običnost i povučenost može uroditi velikom svetošću! Braćo i sestre, budimo otvoreni djelovanju Božjega duha i neka nas prati Josipov zagovor, zaključi je vlč. Škvorc.
 
Pri kraju Misnog slavlja mons. Sente zahvalio se mr. Škvorcu na predvođenju euharistije ali i na svekolikoj pomoći koju kao djelatnik Nadbiskupskog duhovnog stola čini za župe rodnog grada Karlovca kao i za Nacionalno svetište svetog Josipa. U znak zahvale uručio mu je medalju izrađenu prigodom tristotridesete obljetnice izbora svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske.
 
Istog dana u jutarnjim satima u Nacionalno svetište hodočastili su umirovljenici iz Kluba starijih osoba Samobor gdje su bili upoznati poviješću Nacionalnog svetišta te brojnim uslišanjima izmoljenih po zagovoru svetog Josipa.

Da biste komentirali, prijavite se.