Kardinal Bozanić molio za zaustavljanje pandemije koronavirusa

Kardinal se pomolio na grobu bl. Alojzija Stepinca i na Kamenitim vratima za zaustavljanje pandemije koronavirus koja pogađa Hrvatsku i svijet.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: zg-nadbiskupija.hr/Laudato četvrtak, 19. ožujka 2020. u 19:03
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima zagrebačkim Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim,  u zagrebačkoj je katedrali u četvrtak 19. ožujka na spomendan svetoga Josipa, zaštitnika Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda, na grobu blaženoga Alojzija Stepinca molio za zaustavljanje pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, izmolivši Molitvu u vremenu širenja bolesti.
 


Kardinal i pomoćni biskupi zaustavili su se kratko pred oltarom sv. Josipa u molitvi i pjesmi u čast Zaštitniku Opće Crkve. Zatim su se uputili prema Kamenitim vratima ulicama Grada Zagreba. Pred likom Majke Božje Zaštitnice Grada Zagreba Kardinal i pomoćni biskupi izmolili su molitvu Majci Božjoj od Kamenitih vrata Ivana Pavla II., pape.
 
Želeći očitavati svoju blizinu, Kardinal i zagrebački biskupi svojom su molitvom zazvali završetak pandemije koja pogađa Hrvatsku i svijet, moleći za ozdravljenje oboljelih, utjehu ožalošćenima, nadu obiteljima i prijateljima, te za sve zdravstvene djelatnike, liječnike, bolničare i one koji ovih dana svojim radom jamče funkcioniranje društva.

 
 
Da biste komentirali, prijavite se.