Kardinal Bozanić nakon potresa: 'Čovjek je na prvom mjestu, ostalo će doći na red'

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić obratio se jučer javnosti prvi put nakon potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: ika.hkm.hr utorak, 24. ožujka 2020. u 12:29

Kardinal Bozanić uputio je vjernicima i građanima Hrvatske riječi ohrabrenja izrazivši ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe. Na početku obraćanja vjernicima putem Hrvatskog katoličkog radija (HKR)  i Hrvatske radiotelevizije (HRT), iskazao je zajedništvo i blizinu sa svima koji su ovih dana pogođeni potresom i opasnošću od zaraze koronavirusom kazavši kako smo svi pred jednim izazovom, prenosi Nadbiskupija.

- Izražavam ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe. Osobito ovog trenutka mislim na srednjoškolku koja je najviše strada, molim za nju i izražavam blizinu njezinim roditeljima. Zahvaljujem Bogu da ovaj potres nije donio ljudskih žrtava. Bog nas je od toga sačuvao. Ovo je izazov i znak za sve nas, ali i poziv na solidarnost, zajedništvo i blizinu. I ja sam jedan od onih koji ovih dana nisu u svojoj kući ili stanu. Nisam mogao ostati u Nadbiskupskom dvoru jer je oštećen. Ali, živimo zajedništvo - kazao je Bozanić.

U trenutku potresa bio je u molitvi, tako da je nemili događaj dočekao 'na nogama'. Dio katedralnog tornja pao je u blizini kardinalove sobe, srećom nitko nije ozlijeđen.

- Želim suosjećati sa svima koji dijele istu sudbinu. Moramo misliti prvenstveno na obitelji koje su ostale bez stana, bez kuće. Ima i oštećenih crkava i župnih kuća u Zagrebu i izvan Zagreba. Čuo sam se sa župnicima. Svi trebamo pokazati solidarnost. Čovjek je na prvom mjestu. Treba pomoći najprije najpotrebnijem. Doći će na red i ostalo - poručio je Kardinal pozvavši sve vjernike na molitvu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.